Dzielę się z wami odpowiedziami :)

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc ludki kochane.Mialam dzisiaj speaking.Postaram sie szczegołowo wam go strescic.
Part 1:
Gdzie mieszkamy,dlaczego lubimy swoje miasto,nasz ulubiony nauczyciel i przedmiot(czyli oprocz pytania o miejsce zamieszkania TYLKO 2 pytanka!)

Part 2:
Obrazki moje i mojej koleżanki.
1-na kanapie,w widnym pokoju,w pozycji pollezacej lezy starszy dziadek,obok niego maly chlopczyk.Spia.Dziadek na kolanach mial otwarta ksiazke- chyba bajka bo obrazki byly bardzo kolorowe.Po lewej stronie,obok kanapy,na podlodze stoi sterta ksiazek.
2- dzieci siedzace w grupie,na ulicy badz na jakichs schodkach betonowych,zaczytane i wyraznie zainteresowane nimi.
Porownac,skontrastowac.Powiedziec jak wazne jest czytanie w dzisiejszych czasach.Kolezanke pytali co lubi czytac.

Obrazki kolezanki:
1- po lewej stronie bylo widac kilka domkow jednorodzinnych,ale glownym przedmiotem obrazka byla ulica,na ktorej bawily sie dzieci.Chyba w cos graly,jeden chlopiec stawal na rekach.
2- zespół muzyczny grajacy na ulicy,faceci mieli cos podobnego do gitar i wygladali jak Meksykanie.Nie jestem pewna czy ktos stal i to ogladal,ale chyba tak. Kolezanka miala powiedziec daczego oni to robia,a ja czy lubie tego typu rozrywke.

Part 3:
Wybudowano nowe osiedle.Wybrac najlepszy sposob zaznajomienia sie z sasiadami,oczywiscie omawiajac co poszczegolne by dawaly np.przyjecie daje mozliwosc rozmowy.
Byly takie obrazki jak: ludzie wsiadajacy do autokaru, dzieci malujace mur lub sciane w drzewka, roboty w ogrodku,dlugi stol z roznymi potrawami,ludzie siedzacy wokol niego(jednym slowem przyjecie), grill, gra w siatkowke,koncert(byla pokazana scena z mikrofonami i krzeselka,obok sceny tanczyla jakas para).Nie pamietam czy cos jeszcze.

Part 4:
Tu zaskoczylo nas,ze pytanie bylo zadane do nas obu naraz i mialysmy je przedyskutowac.Brzmialo onomniej wiecej tak: czy dzieciom latwo jest nawiazywac nowe znajomosci.
Ja powiedzialam troche mniej wiec zadano mi pytanko typu:w jaki sposob mozna by polepszyc okolice w ktorej mieszkasz.

That\'s the end of the test :)

Podsumowujac: mimo,ze bardzo sie denerwowalam przed speakingiem,naprawde baardzo,wszystko poszlo dobrze.Nie ma mozliwosci,zebyscie zapomnieli slowek.Wchodzac jestes zdenerwowany,a w trakcie myslisz sobie,ze moglabys tam pojsc jeszcze raz,jeszcze raz i tak na okraglo :) Egzaminatorzy sa super,caly czas sie usmiechaja,dodaja tym otuchy naprawde!
Wiem,ze pewnie mi nie wierzycie,bo twierdzicie,ze nikt tak jak wy sie nie denerwowal przed speakingiem,ale naprawde,mowienie nie jest czyms co lubie,oczywiscie w jezyku angielskim,bo w polskim hmm..sami widzicie,ze sie rozgadalam :)

Acha,co do LISTENINGU-wersja C.Bardzo podobne odpowiedzi do tych wczesniej tu podanych,aczkolwiek naglosnienie niezbyt dobre,za cicho,echo itp. itd. Ale badzcie dobrej mysli!Powodzenia!Napiszcie czy wam sie przydalo :)
rany! wielkie dzieki! tej wersji jeszcze nie bylo,jasne ze sie przyda:))))
Na wejście padło pytanie o przedmiot w szkole, który najbardziej przydał się nam w naszej pracy. Miałam te same obrazki w part 2.Potem zostałam zapytana o to czy czytanie książek jest ważne w dzisiejszych czasach. W part 3 mieliśmy sześć zdjęć trzy przedstawiały miasta duże, jakieś średniej wielkości i jakąś małą wioskę oraz trzy inne miejsca: tropikalna plaża z palmą, piramidy w Egipcie i wodospad. Mieliśmy uzgodnić, które z tych miejsc jest najbardziej zagrożone zniszczeniem przez turystów.
Potem padły pytania do nas obojga w jakie z tych miejsc chcielibyśmy pojechać. Póżniej była seria pytań dotycząca turystyki np. czy podróżowanie 100 lat temu było bardziej ekscytujące niż obecnie, jakie rejony kraju są najczęściej odwiedzane przez turystów, gdzie chcielibyśmy spędzić wakacje, co lubimy robić w wolnym czasie, czy chcielibyśmy pracować w przemyśle turystycznym.
Bomba!!!! Jestescie wszystcy super! Przejrzalam juz wszystkie tematy speaking\' ow na tym forum! Dziekuje wam bardzo! dzieki za dzielenie sie tematami i wrazenia! Chyba sie troche uspokoilam :)
Ja też miałam te obrazki z wycieczką i malowaniem ściany przez dzieci, problem ten sam. I na końcu też co bym zmieniła w okolicy, w której mieszkam. Chyba dostali komplety obrazków na ten rok. Do porównania miałam wycieczkę studentów i dzieci jeżdżące na koniach.
Pozdrawiam
Kurczę, o ten przedmiot w szkole tez mnie zapytała, ale powiedziałam, ża umiejętności praktyczne. Bardziej zrozumiałam, że pyta w czasie teraźniejszym. jaki przedmiot w szkole jest przydatny. Ale juz sama nie wiem. Zaliczą?
Mnie pytali o przeszłość bo ja już skończyłam szkołę parę lat temu. Mam nadzieję że ci zaliczą.
A czy ktoś z Was zdawał już speaking w Rzeszowie, albo zdaje jutro popołudniu?
Please, niech sie ktoś odezwie z Rzeszowa kto juz jest po speakingu lub przed?
ja mam jutro w rześku o 14:45 speaking pozdrawiam strasznie sie boje
ja też zdaje w rzeszowie ale dopiero po maratonie - 20 byłabym bardzo wdzięczna jakby ktoś umieścił tematy speakingów jakie miał, albo najlepoiej napisaŁ MI NA GG - 2555616 - z góry thx :*
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2004

»

FCE - sesja letnia 2004