co na speakingu było??? please

Temat przeniesiony do archwium.
ludzie piszcie co mieliście na speakingu a nie tam o atmosferze i innych pierdołach bo już mnie mdli od tego:-\\ możecie pomóc innym w ten sposób...np. mnie:) mam jutro i strasznie sie boję a tak będzie możliwość zaznajomieniia sie z problematyką, ja również sie podzielę moimi tematami, więc piszcie!!!! please, please, please
tu są buziaki dla tych co odpiszą *****
No więc właśnie wrócilam ze speakingu w Warszawie i postanowiłam się podzielić informacjami jako że kożystałam z wcześniejszych newsów i bardzo mi pomogły, ale do rzeczy:
Part 1
Czy mieszkasz w Warszawie?
Twój ulubiony nauczyciel
Part2
obrazki już wcześniej opisane
1. zespół grający na ulicy i dzieci bawiące się na ulicy pyt:co myślisz na temat rozrywki na ulicy?
2. Dziadek i wnuczek śpiący na kanpie i sterta ksiązek obok i dzieci zaczytane w ksiązkach pyt: Co lubisz czytać, jaki rodzaj ksiązek?
Part 3
również wcześniej opisana
Wybierz które z programow o jakiej tematyce nie byłyby popularne w radiu młodzieżowym i tutaj do wyboru podróże, wywiady z ludźmi, muzyka, zdrowie, ksiązki(więcej nie pamiętam)
Part 4
Czy telewizja regionalna jest potrzebna?
Czy telewizja i radio pomagają w nauce języka?
Czy słuchasz muzyki zagranicznej?
Czy słuchasz radia?
A teraz jeszcze troche o drugim speakingu mojej koleżanki która była w innym pokoju
obrazki: ekipa filmowa kręcąca film pod wodą z rekinami i kręcenie filmu na tle starożytnych budowli
pytania: gdzie chciałbyś pojechać na wakacje?
Wady i zalety mieszkania blisko lotniska
to tyle co pamiętam.. mam nadzieje że się na coś przyda, życzę powodzenia wszystkim zdającym.. a jutro listening....
dzienks, niech ci ziemia lekką będzie a listening bułeczką z masłem:)

i czekam na resztę wpisów!!!najlepiej tych co tu jeszcze nie ma,

pamiętajcie o buziaczkach **** :)
Hej -ja zdawałam dzisiaj i rzeczywiście rysunki sie powtarzają:)
Ja zdawałam w Czestochowie i miałam rysunki te które już ktos tu opisywał tak więc dziekuję.
Part 1- gdzie mieszkam?
jaki jest mój ulubiony przedmiot szkolny?, a partner miał- którego nauczyciela lubił w szkole?
Part 2 obrazki- na dówch obrazkach namioty -na jednym alpniści w namiocie na tle gór w zimie, a dugi dzieci bawiące się w ogródku przy namiocie i malujące namiot.Pytanie do czego służy nam namiot?
a kolega miał pytanie czy lubi jeździć na camping?
a partner miał na jednym obrazku śmieciarza i listonosza, a ja miałam pytanie odnośnie tego czy lubię te zawody?
Part 3 lotnisko (tak jak ktoś tu już opisywał) zadanie- co należy umieścić na lotnisku i był tak bar, metro, teatr, gry elektroniczne dla dzieci, pomoc lekarska i sklep wolnocłowy
Part 4 zalety i wady mieszkania blisko lotniska?
gdzie chciałabym pojechać na wakacje-wymarzone miejsce?
porównać podróż samolotem i pociągiem?
dlaczego podróż samolotem jest fascynująca?
I to tyle szybko było, ale oczywiście jakies błędy gramatyczne zrobiła ale ogólnie ok:)
Powodzenia wszystkim życzę
dzienks joka:), next, next please!!! :)
U mnie w Gdańsku był dokładnie ten sam zestaw, nawet pytania dodatkowe niemal identyczne. No cóż, można się nieżle przygotować, jeśli ktoś przeanalizuje te wszystkie wypowiedzi o obrazkach. Powodzenia, trzymajcie się!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

FCE - sesja letnia 2004