najpierw chciałabym podtrzymać na duchu wszystkich , którzy jeszcze nie zdawali : naprawde jest niesamowicie przyjemnie, ja wyszłam po egzaminie z uśmiechem na twarzy i mimo, że tak naprawde nie wiem jak mi poszlo, to jestem zadowolona.
Pytania Part 1:
- czy mieszkasz w Lublinie
- czy lubisz robić zakupy w wolnym czasie
- czy wolisz robić zakupy sama czy ze znajomymi (jakos tak)
a koleżanka miała:
- czy mieszkasz w Lublinie
- co lubisz w sowim mieście
- więcej nie pamiętam
Part 2:
- ja miałam na jednym obrazku ludzi przechodzących przez ulicę w mieście, w tle jakieś budynki, a na drugim taki jakby krajobraz _ pola zielone, gdzieś tam w dali domki i pytanie jak ludzie mogą się czuć w takich miejscach
- koleżanka miała na jednym obrazku ludzi robiących zakupy w supermarkecie, a na drugim ludzi kupujących warzywka na targu i pytanie o advantages i disadvantages of shopping in such places
Part 3:
- grupa przyjaciół wybierą się do foreign country i zbierają informację na temat wyjazdu, obrazki różnych sposobów zbierania informacji na ten temat i zadanie: jak użyteczne są poszczególne sposoby zbierania informacji i wybrać najbardziej uzyteczne
Part 4:
- jakie są złe strony podróżowania
- czy lepiej jest jechać samemu czy z grupą przyjaciół jeśli chcesz dobrze poznać obcy kraj do którego jedziesz
- jak ważna jest znajomość języka kraju do którego jedziesz
Oczywiście wszystkiego dokładnie nie pamiętam ale mniej więcej tak to wyglądało. Poza tym moim znajomym powtórzyło się wiele z tego co już tu było pisane, np. kowboj z bydełkiem i weterynarz z psem.
Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim zdającym :)