Jak wam poszlo?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Jak wam poszlo i jak oceniacie dzisiejszy egzamin?
szczerze? jak dla mnie było trudne... writing, speaking spoko, listening ujdzie, use of english tak sobie, a reading to porażka... czasu mi brakło...;/ nie wiem czy w ogóle zdam...:(
a w ogóle będą gdzieś odpowiedzi z dzisiejszego egzaminu? żeby sobie sprawdzić dokładniej jak poszło... czy nie?
ja mam bardzo podobne wrazenia tylko jeszcze nie mialem speakingu, ale reading dla mnie to porazka tym bardziej ze zabardzo sie na parcie pierwszym skupilem i nagle patrze i pol godziny minelo:P a 3 part to juz za malo czasu i musialm uzadzic strzelanie:P
a mnie najgorzej poszedł listening, na sali był pogłos i jeszcze aparatura łapała jakieś radyjko. Porażka kompletna.
A reading cz.2 była jak dla mnie też trudna. Jakie dopasowaliście odpowiedzi w części gdzie opowiada o wycieczce w góry?
jak dla mnie to 2 pierwsze części były ok.Gorzej było z resztą.Byłam już zmęczona i kompletnie nie mogłam sie skupić na listeningu.a co do use in english ,to troche to pierwsze zadanie było dośc trudne.miałam wrażenie że wszystkie odpowiedzi pasują:(
mnie listening to nawet mam nadzieje jakoś poszedł, tylko porażką było ostatnie zadanie, w ogóle nie rozumiałam za bardzo co ona mówi ta babka...:/ w use of english też pierwsze zadanie to troche klapa... a wie ktoś może ile pkt można było zdobyć za poszczególne części i ile trzeba mieć zeby zdać? bo ja cos czuje że u mnie to moze byc na pograniczu...;/ wiem ze trzeba miec 60% ale z całości czy z każdej poszczególnej części?
ja tam wstawiłam to z gotowaniem i jestem na 99% pewna, że to jest dobra odpowiedź.

ogólnie poszło mi dobrze. spodziewałam się, że będzie gorzej i może dlatego jestem zadowolona ;)
kazda czesc podobno jest za 40 punktow! i trzeba miec z sumy wszystkiego 60% tak jak mowisz:D
Tez dzisiaj zakonczylem testy. Ogolnie srednio wypadlem. Tak mi sie wydaje. Mialem problemy z UOE i troche z readingiem. Jezeli chodzi o speaking to tak sobie sobie. Ale mysle pozytywnie ^^; A nie jest tak przypadkiem, ze trzeba miec 65% z ogolu zeby zdac?
już wiem trzeba mieć 60% z całości żeby zaliczyć na C. A z tymi punktami to troche dziwnie... bo na pewno w sumie jest ich 200, ale nie wypadało po 40 na każdą część (to chyba jest tak: 25 speaking, 45 reading, 50 writing, 50 use of english i 30 listening)...
wolal bym troszke inne rozlozenie punktow...;]
Witam!
Każda część egzaminu FCE jest tak samo ważna i z każdej można zdobyć 40p, co razem daje 200p. Punkty przeliczane są wg. następującego algorytmu: (liczba punktów zdobytych*40)/(max. ilość punktów z danej czesci).

Zdawałam egzamin FCE w poprzedni weekend, chciałabym wymienić się odpowiedziami. W word formation pamietam odpowiedzi: intelligence, heat, ability, variety, achievement. Ktos moze pamieta wiecej? I czy potwierdzacie te odpowiedzi?
A jeśli chodzi o writing zad.1 obowiązkowe jakim stylem ten list powinien był być napisany? Formalny czy nieformalny?
dobry pomysł, żeby pozbierać wszystkie odpowiedzi. Kontynuując: dangerous, proved (?), nie pamiętam ostatnich trzech. W multiple choice kojarzy mi się: run into,
direction,
set out,
przy insects wybrałam group of, ale chyba miało być type of,
shortage,
fact (that),
make,
supply,
while
A jak reading, czy ktoś pamięta jak wstawiał urywki tekstu (dla mnie najgorsze zadanie). Chociaż, nie 2 i 3 z listeningu też mi poszła fatalnie. Pamiętacie odpowiedzi?
pozdrawiam niecierpliwych :)
do use of english to o ile dobrze pamietam to do 3: choice, enjoyable i difference (albo tam było zupelnie inne słowko? nie jestem juz pewna teraz:P) a do pierwszego chyba jeszcze: apart from, despite the fact that. jak ktoś cos jeszcze cokooolwiek pamieta to piszcie!!!!
te apart from i despite the fact that to nie pamietam czy bylo w pierwszym zadaniu czy drugim. a wlasnie pamietacie cos jeszcze z 1 i 2 (!) zadania z UOE??
aha a list moim zdaniem powinien byc formalny. bo ten na ktory odpisywalismy tez byl formalny (zakonczony: yours sincerely) chociaz to email byl...
listening, zadanie ostatnie to w ogóle była jakaś porażka... pamięta ktoś jakąkolwiek odpowiedź?
i znow ja... przeliczcie sobie punkty z tego co pamietacie. nie ma takiej technicznej mozliwosci zeby z kazdego wychodzilo po 40. chociazby taki UOF: zad 1: max 10 pkt, zad 2 max 10 pkt, zad 3 max 10 pkt, a ostatnie, zad 4, punktowane za 2 pkt: max 20 pkt. razem daje 50...
w UoE tez dalam podobne odp, nie moge sobie tylko przypomniec wiecej z slowotwórstwa...
a co do readingu part 1, zdanie w pierwszym pyt. oznaczalo ze ludzie zbyt czesto odwiedzaja opisane miasteczko? a do czego odnosilo sie 'IT'? brush?;>
co do part 2 (urywki tekstu), pamietam ze pierwsze dalam o lekcji chemii (cos w stylu 'I don't remember if it was a chemistry...'), dalej 'it was a trip when I realised I could cook'. ale niestety calości nie pamietam. dla mnie cześć 3 byla trudniejsza, a przynajmniej zabraklo mi czasu i musialam strzelac:P
pamietam ze zaznaczylam w 1, ze nazwa jej pracy odzwierciedla to co robi, dalej - odrzucone prace sa slabej jakosci, najtrudniejsze rozmowy z ludzmi ktorych prace zostaly odrzucone, księgowość zleca innym ludziom, a najfajniejsza rzecz w jej pracy to roznorodnosc (kazdy dzien jest inny)
a jak w czesci pierwszej? pamietacie cos?
a pamieta ktoś coś jeszcze z ostatniego zadania listeningu?;> ja ogólnie z listeningu mało co pamiętam... jeszcze mnie ciekawi co powstawialiście tam gdzie samemu trzeba było wpisywać w listeningu :D
stamtąd pamietam: freedom, sailing(?) instructor, pinguines, dolphins, captain, new york
jeszcze była ta żona Penny (jakkolwiek to sie pisze..:/) i cos z "forward planning". a odpowiedzi moje były podobne do Twoich, choc nie wszystkie z tego co napisałas...
odpowiedzi powiedzmy że mamy podobne,jednak czy któs orientuje się jak jest z pisownią czy zrobiąc błąd w pisowni ,uznają odpowiedz ?
z tego co sie orientuję to w zadaniach za 1 pkt nie uznaje sie odpowiedzi ktore sa błędnie napisane... niestety ja mam w jednym słowie błąd... a pewnie w innych tez coś namieszałam...;/
no nic, wszystko okaże się za miesiąc:))
i co zdaliście? :> ja co prawda tylko na C, szkoda bo byłam blisko B, ale i tak się cieszę że w ogóle zdałam, bo miałam obawy... nie był to łatwy egzamin...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego

Zostaw uwagę