FCE zaliczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Może ktoś wie czy żeby zaliczyć FCE to trzeba wszystkie 4 części miec na conajmniej c? Czy gdy jedną się obleje to jest zaliczenie czy nie? Z każdej części jest osobna ocena czy z całości? W zeszłym roku wszedł też poziom B1 zamiast oceny D.Jeżeli wszystkie części zaliczyłam a tylko jedną nie to będę miała tylko przy jednej części B1 a przy reszcie zaliczone?
tez dzisiaj pisałam i tez sie nad tym zastanawiałam. i wtedy znalazłam to : Osoba zdająca musi zgromadzić co najmniej 60% punktów aby uzyskać ocenę C. Nie ma ocen za poszczególne części testu. Ocenę końcową określa suma punktów ze wszystkich części.

Każda część jest za 40 pkt i wtedy sumuje się wszystkie 5, czyli cały egzamin wychodzi na 200 pkt. I trzeba mieć 120 , żeby zaliczyc. Wydaje mi się, że tak to działa
No ja właśnie nie wiem, bo moja nauczycielka mówiła coś o tym, ze od tego roku chyba trzeba wszystkie zaliczyć ale sama nie była pewna, bo jakoś blisko FCE nie siedzi
Żeby zaliczyć trzeba mieć w sumie zaliczone na 60 procent. Można więc mieć 1 proc z jednej części a z pozostałych super i zda się na "A". Choć mało prawdopodobne :)

« 

Pomoc językowa

»

Studia za granicą