Właśnie pracuję nad layoutem do strony o maturze z angielskiego i szukam pomocnika do części merytorycznej. Pracuję już przy kilku projektach edukacyjnych ze szkołą językową w Opolu, ale w tej chwili mamy już kilka rozpoczętych i najpierw musimy z nimi porządnie ruszyć ;-) Ja póki co zrobiłam swoją dotychczasową część pracy, stąd pomysł na coś nowego.
Ze swojej strony oferuję stworzenie strony, utrzymanie jej na moim serwerze i domenie oraz jej pozycjonowanie, także odchodzą wszelkie koszta. Do najlepszych osiągniętych przeze mnie pozycji można zaliczyć 7 miejsce w Google na słowo "angielski" i 2 na frazę "język angielski". Podstrona mojego serwisu jest na 7 miejscu na frazę "matura z angielskiego", czyli na główną frazę nowej strony, tak więc o jej pozycje nie trzeba będzie się martwić.
Oczekuję jedynie dostarczania materiałów do wybranych działów. Podkreślam, że taka osoba miałaby współpracować przy przygotowaniu materiałów, a nie zajmować się nimi zupełnie sama. Mam sporo materiałów na stronę, dlatego tuż po przygotowaniu layoutu zajmę się ich opracowaniem.
Zachęcam do współpracy głównie nauczycieli szkół prywatnych, którzy w ten sposób zyskaliby reklamę i zaufanie, a dzięki temu być może nowych uczniów. Oczywiście w rozdysponowaniu miejsc reklamowych miałabym zupełną swobodę, także tu jest jedyny minus, o ile to komuś przeszkadza. Informacja o współtwórcach serwisu będzie się znajdować w widocznym miejscu, a dodatkowo jestem otwarta na inne propozycje, które bardziej zmotywowałyby do współpracy.
Na pewno w grę nie wchodzi wynagrodzenie pieniężne, bo nie o to w tych projektach chodzi. Szukam fascynatów języka angielskiego chcących mieć udział w projektach przydatnych dla uczniów.
Zainteresowanych zapraszam do udzielania się w tym temacie bądź pisania na maila martunia_82(malpa)wp.pl
Zachęcam również uczniów do udzielania się w tym temacie i napisania, czego brakuje Wam w innych serwisach, w których można znaleźć informacje i materiały pomocne w przygotowaniach do matury. Zależy mi na tym, aby ta strona zawierała wszystko, czego potrzebujecie. Na razie mam wstępny plan tego, co będzie się znajdowało w serwisie, ale znając życie zmieni się on jeszcze wiele razy.
Jeśli ten projekt zyska popularność i dobre opinie, możliwe będzie odpalenie kilku podobnych poświęconych innym językom.
Pozdrawiam,
Marta