Zgodność z tematem wypracowania.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie wszystkich użytkowników tej wielce pomocnej witryny:]
Wczoraj odbyły się egzaminy pisemne z języka angielskiego, moje pytanie dotyczy części rozszerzonej, a dokładnie opowiadania które wybrałem w sekcji wypowiedź pisemna, podkreślam, że nie do końca chodzi o kwestie językowe.
Temat jaki postanowiłem zrealizować brzmiał:
Napisz opowiadanie, którego bohater pomaga zapobiec planowanemu przestępstwu
dzięki przedmiotowi znalezionemu na ulicy.
A moje wątpliwości dotyczą tego co tam napisałem, mianowicie jak czytamy w poleceniu przestępstwu trzeba było zapobiec, a w opisanej przeze mnie sytuacji bandyci zostali złapani wynosząc skrzynki z pieniędzmi, więc owe przestępstwo zostało popełnione, choć niedawno;)
Czy zostanie to potraktowane jako praca niezgodna z tematem bądź częściowo niezgodna, czy nie ma się o co martwić?
Dziękuję za odpowiedzi.
No czyś ty zgłupiał ? Nie masz sie czym przejmowac ? :D Jest dobrze.
edytowany przez xnazy: 07 maj 2011
A orientuje się ktoś może, jak przyznaje się w opowiadaniu pkty w tej pierwszej kategorii, za treść?
Bodajże w drugim punkcie ma być: kto, gdzie, kiedy; gdzie i kiedy mam ok, ale jako kto, pisałam 'I', na śmierć zapomniałam, żeby to jakoś rozwinąć. Jeśli bym tu miała B, to w całej punktacji za treść jest B, czyli 4punkty, czy to się dodaję, i jeśli resztę mam dobrze, to dostanę 5?
Ja z kolei chciałbym dowiedzieć się, czy za podanie czasu i osoby BEZ podania miejsca od razu leci pkt ? A także czy za brak tytułu odejmowane sa jakieś pkt ?

edytowany przez fiszka99: 08 maj 2011

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie