Matura 2006: było kilka wersji...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 90
poprzednia |
Było kilka zestawów... sam się zdziwiłem, dziwne, przecież i tak wszyscy pisali w jednym czasie.
CKE opublikowała tylko wersję A.
Poszczególne wersje mają drobne zmiany, przestawione odpowiedzi(kolejność) i w niektórych odpowiedziach np. jeden wyraz zmieniony na inny(np. "two" na "three"). Ja miałem inną wersję niż ta opublikowana, ale odpowiedzi i tak są podobne(trzeba tylko czytać dokładnie całą odp.).
no stary ale ty bystry jesteś tylko pogratulować
wiesz, w klasie myślałem że wszystkie są takie same...
Ten co ściągał ma mały kłopocik...
Na szczęście ja wszystko pisałem sam :) I mam z 80%. Aż się zdziwiłem że dali takie proste...
jestes pewnien ze odpowiedzi sie pokrywaly w grupach bo ja jestem zalaman nawet tego nie przeczytalam tylko wszystko sciagnelam:/ no i mam inna grupe niz ta opublikowana
Ja też wszystko sciągałam i mysle ze nie zdam. A wie ktos jakie sa rozwiazania w innych grupach???
ja mam prawie wszystko dobrze tylko ze nie w swojej grupie;/ jak opd sie nie powtorz to bedzie oznaczalo ze mam o pkt
ja na to powiem tylko "kur... mac !" siedze napisalem wszystko patrze do tylu inaczej niz ja patrze do przodu tak samo jak ten z tylu patrze w bok to samo co tamci a ze nie jestem asem stwierdzilem ze to ja mam wszystko zle i popoprawiałem !! ;(
moze jest ktos kto ma odpowiedzi z innych grup, bo chcialabym porownac bo rowniez (niestety)sciagalam:(
ja w pierwszej klasie gimnazjum na jednym sprawdzianie też kiedyś napisałem sam, potem jak zobaczyłem że koleżanka ma inaczej to poprawiłem... i okazało się że miałem na początku dobrze i poprawiłem na źle :) Ale się teraz z tego cieszę... bo od tamtego czasu piszę sam i nie patrzę jak mają inni :)) Innym też to radzę... a poza tym przecież to możliwość żeby się sprawdzić ile się umie...
I tak w ogole, to zadanie 5 bylo u mnie inne --> chodzi mi o pkt.5.6. Ja nie mialem takiego pytania jak tutaj, ale mialem czy sa dobrym wzorem do nasladowania, czy jakos tak :)

3majcie sie Ludzie! 3mam KCIUKI!!!!!!!!!
Pzdr0 MShR :]
musze CI powiedziec, ze nie jestes sam! :o)
mam nadzieje ze naskubalem z rozszerzenia z przynajmiej 88%.... (na studia dane trzeba tyle :< )
a ja sie bardzo ciesze, ze zrobili te grupy. przynajmniej wyszly Wasze prawdziwe zdolnosci. Co to w ogole znaczy,zeby sciagac na maturze. Powinniscie sie cieszyc jak Wam tego nie anuluja, bo prawdopodobnie bedziemy (przez Was) pisac jeszcze raz, bo prace beda identyczne !!! Gratuluje inteligencji !!
Jeśli ktoś znajdzie stronke z pozostałymi arkuszami to prosze napisać na forum, bo nie mogę znależć.... a mam obawy....czy aby na pewno zdałam....
Jesus!! Ludzie, wy pisaliście egzamin dojrzałości a nie które wasze wypowiedzi są na poziomie szkoły podstawowej. Złotko, po co publikować wszystkie wersje? Skoro masz jedną, to przeczytaj odpowiedzi i sprawdź czy dałaś tę a nie inną, albo czy dałaś tam TRUE albo co tam... no chyba to jest logiczne. A poza tym, to raczej prędzej się zapamiętuje co się gdzieś wpisało niż jakie po kolei literki dawałaś. A co do ściągania? Wreszcie egzamin maturalny jest pracą samodzielną!! To ohydne przyzwyczajenie w Polsce do ściągania, podpowiadania (mające w istocie wiele powodów) jest wreszcie wypleniane i to w całkiem skuteczny sposób!! Pomijam fakt, że ten egzamin ma sprawdzać waszą wiedzę a nie to jaki dobry jest wasz wzrok.
No cóż, to i dobrze, że były grupy ale mogli to powiedzieć przed egzaminem, bo wiele osób się wystraszyło. Osobiście cieszę się, że ja, niezbyt dobra z anglika napisałam sama i w konkurencji na studia nie wyprzedzi mnie ktoś, kto nic nie umiał, a ściągał. Przynajmniej zrobiłam rzetelnie tyle, ile umiem.
robiłam sama, luknełam w bok koles co umie swietnie angielski ma zupełnie inaczej niz ja..przestraszyłam się i zaczęłam czytać jeszcze raz w rezultacie pozmieniałam, spanikowałam i teraz przez to moge nie zdac matury napisałam list i pocztówke w tym moja nadzieja:((( okazazło się że jakieś grupy były...szkoda ze wczesniej nikt o tym nie poinformował maturzystów!!! (wydaje mi się ze dyrekcja i nauczyciele nic o tym nie wiedzieli) a jeszcze coś dorzuce do jednego komentarza apropo ściągania...ciekawa jestem czy rzeczywiscie nigdy Ci się nie zdazyło jak tak to tylko pogratulować (nie wiem czego) :(:(:(:(:( :/ szok załamka totalna najwazniejszy egzamin w życiu echh:(
ja rznalem od roznych osob wiec prawdopodobienstwo na trafienie wieksze niz w totka. pisemne wypowiedzi napisalem. czekam na wyniki. ale sie tu wszy zalegly na tym forum, czlowieku jestes frajerem i jestes gotowy zrobic wszystko zeby mamusia mogla w pracy powiedziec moj syn dostal sie na uw to sie chociaz z tym nie afiszuj! cieszysz sie ze inni nie zalicza pzez wymysly tych z menis twoja sprawa. mam nadzieje ze sie spotkamy!
heej!!! załamana i innni ludzie, którzy ściągali witajcie w klubie powinni specjalne forum dla nas zrobic hehe...ja takze ściągałam robiłam sama ale moj kumpel który miał 98% na probnej miał zupełnie inaczej to także spanikowałam i przeprawiłam na jego odp...napisałam pocztówkę sama i list także mam nadzieje , że to mnie uratuje...rany...a jak nie to ZNOW ZA ROK MATURA...:(:(:(...ludzie psrzeciwmy się temu u mnie w mieście niekktórw szkoly wiedziały o tym doskonale i zostali poinformowani, że sa jakieś grupy...mi nawet przez myśl nie przeszło ze mogły byc jakieś grupy, mysle tak sobie że przecież to matura a nie jakies kartówkeczki, na kórych grupy sie robi....RANY!! TRZYMAJMY SIE RAZEM MATURZYśCI MOZE JAKOś UDA NAM SIę PRZEBRNąć PRZEZ TA MęCZARNIE.....kuzwa ja się martwie że z takimi wynikami mnie na studia nie dopuszczą nigdzie a polski poszedł mi całkiem całkiem...:(:( a najgorsze jest to że komisja moze nam unieważnic maturke za sciąganie i powtarzanie sie tych samych błedów...RANY LUDZIE RATUJCIE;(;(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja pier.. kurcze wiedzialam ze ta chwila bylaby za piekna aby byc prawdziwa i trwac dluzej -> te wersje to naprawde dobra metoda na to aby maturzysci pisali samodzielnie najwazniejszy egzamin w zyciu ALE CZEMU NA NAS TO WYPRUBOWALI;(((( moze to glupie j
JA niestety takze zaliczam sie do tych naiwnych osob ktore nie uwierzyly w swoje mozliwosci i wiedze NIESTETY spanikowalam i po czesci przepisaly i poprzeprawialy odpowiedzi tak by miec jak wszyscy i po wyjsciu ostro sie zalamalam
nasuwa mi sie tylko jedno w tym momencie 'umiesz liczyć licz na siebie' od tej chwili na pewno bede
naprawde rozumiem wszystkie osoby ktore zrobily tak glupio jak ja
MUSI BYC ok jak nie 'to juz za rok matura'
ja sobie troche zerkałem do koleżnaki obok z drugiego rzędu i mam nadzieje że miała ten sam rząd! wiele odpowiedzi miałem takie same wieć może mi się uda!!!
a wie ktos ile bylo w ogole tych wersji?
Dziecko nie przejmuj się.Tak naprawde odpowiedzi nakarcie odpowiedzi powinny być takie same wswzędzie.To numery zadań były pozmieniane a nie testów.
dr mgr co po skrótach stawia kropki? GRATULUJĘ nieuku!rnZawsze były różne wersje, we wszystkich egzaminach, jeśli miało się do czynienia z testami wyboru. Trzeba było to wziąć pod uwagę.
Heh, a ja nie ściągałem i gratuluję CKE dobrego pomysłu... Wreszcie cwaniactwo i oszustwo zostaną ukarane... A ogólnie sprawdziłem i mam 100% z podstawy (za prace pisemne też dostane maxa - nie am nic prostszego) i 70% - 80% z rozszerzenia (marzyłem o czymś lepszym, ale na tyle zasługuję...)
jak to wszystko czytam to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac....ludzie pisza o 80 90% ja bym chciala chociaz zaliczyc bo to jest najwazniejsze no chyba ze ktos ma specjalne preferencje na studia...a co do tych pomieszanych testow to naprawde im sie udalo!! a myslalam ze krolikami doswiadczlnymi byli maturzysci z zeszlego roku
tak jest dlaczego na nas wyprobowali te metody...rany...:(:(~!!~ GRATUALCJE dla madrych którzy sie wypowiadają...jestesmy maturzystami roku 2005/2006! powinnsmy sie trzymac razem kto nie sciągał to dobrze ale dlaczego od razu jakies głupie komentarze w strone tych co spanikowali i sićiagali.....ciekawe jakby nie bylo tych wersji...LUDZIE OPANUJCIE SIE !!
heeeh:D no ja w sumie tez dosc duzo spisalem,akurat w 1 zadanku co juz wypelnilem miale inaczej niz kumpel i mialem zmianiac ale mowie nie bede przecie kazdego brak w koleczko i robil co innego bo powiedza ze debil:D a wiec zostawilem i to zadanko mam dobrze:P potem jedno zadanie z tymi typami rzorywki tez sam zrobilem i mam dobrze:D a reszte to we sumie trtoche spisalem dosc duzo:D a lis i pocztowka samemu i w sumie oki:P nie no szczerze to ludzie to jest tylko 15 pkt!!! nie popadajmy w panike:D powinno sie ta stuknac jakos hehe,bedzie dobrze!! Ale wiecie co dla mnie to jest tez strasznie deenne ze niektorzy wiedzieli ze sa rozne grupy, to chyba nie jest okej, bo skoro juz robia cos takeigo to niech powiedza,ze nie sciagac bo jest inaczej!! Jesli ktos wiaze swoje studia z angielskim to niech sie nie odzywa kurcze,my potrzebujemy 30% a wy 100% ,a sciaganie zawwsze mialo miejsce i bedzie.A zycie nie jest sprawiedliwe i cza umiec kombinowac:D yooo pozdro, zdamy nie bac sie!!:D
własnie trzymajmy sie razem kurcze a zdamy:):)!!!!!!!!!!! i samoluby i egoisci niech sie nie odzywaja bo madry nigdy nie sciagał...:/:/:/>.... podrow ja mam histroie 16 kurde i teraz to klapki na oczach bede miała i nie sicagam ani troche chyba ze nie bedzie grup hehehehe...........:):):)......heeej!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dwa słowa..."kuuu*** mać!!!" ja tez sciągałam.po prostu zrobviłam sama sprawdziłam u qmpla on miał całkiem inaczej wiec od niego zjechałam wszytsko:/:/:/ booże matura,dlaczego na Nas to wypróbowali:/:/
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 90
poprzednia |

Zostaw uwagę