opinia na temat NKJO,... w Radomiu

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |
Czy ktos z was studiuje może filologię angielską w Radomiu? Bo ja bym chciala. Wiem że ją można studiować w NKJO na Starym mieście, w WSB i NNKJO przy ul. Partyzantów. Możecie mi krótko opisać jak sie tam studiuje i czy polecacie?
...z tego co wiem,to...na partyzantow nawet nie ma co startowac,bo z tego co mi moja kolezanka mowila,co tam studiowala,poziom jest bardzo niski,wiecej sie w liceum robi,niz tam...jezeli chodzi o to na starym miescie,chyba jest calkiem galancie tam...znam bardzo duzo dobrych opini,a i tak wiekszosc nauczycieli z mojego bylego liceum,skonczyla to nkjo i wedlug mnie sa niezli...natomiast ja sama w tamtym roku tam startowalam i przeszlam i pisemne i ustne,ale sie nie dostalam...to bylo by tyle...pozdrawiam...
...sorry,to nie bylo w tamtym roku,tylko dwa lata temu,w 2004 roku...
Nie ma już nikogo kto mógłby mi napisać coś więcej na temat tych szkół??
Hej,
JA jestem na pierwszym roku w NKJO na Starym Mieście. Ogólnie jest bardzo fajnie, tylko niestety trzeba sporo się uczyć. W grupie mam 2 osoby które w tamtym roku chodziły do kolegium na Partyzantów i raczej źle się o nim wyrażają (to znaczy o poziomie jaki tam jest). Sama mam tam koleżankę która jest na pierwszym roku i tak prawdę powiedziawszy to prawie wogóle się nie uczy ( wyjątkiem jest 1 przedmiot).
Nie wiem jak jest u ciebie z angielskim ale możesz zawsze próbować do NKJO na Starym Mieście. Z tego co wiem to w tym roku nie będzie egzaminów wstępnych, wszystko zależy od tego jak ci poszła matura.
Pozdrawiam:)
Dzieki za odp :))
Studentko 86 mozesz mi jeszcze napisac ile mialas procent z matury i jaki przedmiot dodatkowy zdawalas na maturze? A i jeszcze takie pytanko co zamierzasz robic po NKJO?
Z matury z angielskiego na poziomie podstawowym miałam 92% lub 94% (nie pamiętam dokładnie), a na poziomie rozszerzonym miałam 80%. Oprócz angielskiego i polskiego zdawałam jeszcze historię ale w kolegium bralipod uwagę tylko maturę pisemną z ang. (ustna się nie liczyła). Oprócz tego musiałam zdawać egzamin ustny. Wtym roku raczej nie będzie egzaminu ustnego. O ile dobrze pamiętam to wszyscy którzy mieli z matury z ang.(rozszerzonego) powyżej 60% zostali dopuszczeni do egzaminu ustnego.
Co zamierzam robić po NKJO?
Dokładnie to jeszcze nie wiem. Albo pójdę na magisterkę na dzienne, albo będę studiować zaocznie i będę pracować w szkole. Lubię dzieci i mogę być nauczycielką ale na pewno nie przez całe życie. Chociaż mogłabym pracować np w NKJO bo wtedy nie obchodzi cię czy studenci się uczą czy nie- to ich sprawa. Inne plany to takie że po paru latach zostanę tłumaczem (chociaż nie wiem czy będzie mi się chciało tak uczyć:) ).
Dużym plusem NKJO jest to ze możesz udzielać korepetycji już na pierwszym roku. :))
Jężeli masz jeszcze jakieś pytania to napisz. Postaram się odpisać w wolnej chwili.
A na jakim poziomie byl Twoj angielski, mialas jakies certyfiakty czy cos? Bo po wynikach z matury widze ze na dobrym. Skladalas papiery tylko w Radomiu czy jeszcze gdzies indziej? I jak bys mogla napisac mi jakie sa plusy i jakie minusy studiowania w tym wlasnie NKJO?
Z gory dziekuje i pozdrawiam :))
Nie mam żadnego certyfikatu. Na jakim poziomie bylam? Można powiedzieć ze trochę niżej niż FCE (nie wiem czy bym wtedy zdala FCE). Skadalam jeszcze papiery na UMCS ( ale się nie dostalam, tam brali też pod uwagę polski rozszerzony - który poszedl mi raczej slabo). Skadalam jeszcze papiery do kolegium w Sandomierzu - też się dostalam (należy pod UMCS). Wybralam Radom ponieważ koncząc to kolegium mam dyplom ukonczenia UW.
Siema, ja tam nie studiuje ale slyszalem sporo negatywnych opinii o tej uczelnii. Podobno wykladowcy celowo oblewaja studentow aby "zdegradowac" ich do tego prywatnego czyt. platnego kolegium. Slyszalem ze niektorzy wykladaja na obu uczelniach i dlatego oblewaja studentow a potem proponuja przeniesinie. Nie wiem moze to tylko plotka. Poza tym wiem ze po ukonczeniu tej uczelni nie otrzymujesz tytulu licencjata ale to juz wiem na pewno. Musisz pozniej sie bronic jeszcze raz tym razem na uczelni macierzystej czyli UW. Z drugiej jednak strony wiem ze poziom kiedys BYŁ tam wysoki. Nie wiem jak jest teraz kiedy uczelnie oferujace filologie angielska rosna w naszym regoinie jak grzyby po deszczu. Jesli myslisz tylko o Radomiu to chyba jest to najlepsze rozwiazanie a jesli bierzesz pod uwage inne miasta to daruj sobie to kolegium.pzdr.
hej.ja studiuje NNKJO na WSB. to jest moim zdaniem pomiedzy starym miastem a tym na partyzanto jesli chodzi o poziom.nie jest niski ale taki w miare zwlaszcza dla osob ktore nie znaja jeszcze dobrze angielskiego.daja sobie tam rade bo na stare miasto to orly leca same chyba.jak dla mnie malo trzeba sie uczyc, ale po opiniach moich kolegow sadze ze jednak troche trzeba.poleca.mila mloda kadra, bez przewalów jak na partyzantow i licencjatu bronisz na miejscu.do rzeszowa jedzie sie tylko zeby zlozyc tam prace.polecam
Czesc.Posluchaj.Studiowalam na NKJO na starym miescie i w tej chwili mam dziekanke.Powiem Ci tyle:jesli chcesz miec bardzo dobry angielski,jestes w stanie zmobilizowac sie do nauki(bo jest tego od cholery) i nie chcesz wydawac kupy kasy aby studiowac w "wielkim miescie"to serdecznie polecam.Licencjat jest i to z Uniwersytetu Warszawskiego i po ludziech z mojej grupy wyglada na to ze nie jest tak trudno go zdac.Przy okazji ponad polowa dostala sie na UW i tam kontynuuje.Atmosfera fajna.Ja tam bym tej uczelni nie zamienila.Powodzenia.
Witam, a czy ktoś posiada jakies info na temat tegorocznego postępowania z ludźmi ze starą maturą?
no to sie dowiedziałem :|
hej.ja jestem na 3 roku.koncze juz ta uczelnie.polecam ale trzeba sie duzo uczyc a poza tym wez pod uwage ze to jest nauczycielskie kolegium wiec jesli myslisz tylko o nauce angielskiego to sie pomylisz bo metodyki jest bardzo duzo.
Osoby, które zdawaly stara maturę najprawdopodobniej będą pisać egzamin wstępny, który prześle uniwerytet warszawski. Napisane jest jednak ze może się to zmienić. Trzeba dzwonić i pytać :(
Studiuje, w zasadzie studiowalam na starym miescie, to kolegium nie jest zle, aczkolwiek ma swoje minusy czyli niektorych wykladowcow, ktorzy nawet nie powinni sie tak nazywac, bo niewiele z tym maja wspolnego. Ale z drugiej strony sa tacy ktorzy "trzymaja poziom" i rzeczywiscie Cie czegos naucza:)Najsmieszniejsza jest tam coroczna, DOBROWOLNA oplata w wysokosci 100 zl:D Jesli jej nie zaplacisz to mozesz nie dostac wpisu do indeksu a na koniec dyplomu, hehe, to mnie rozwala. To znaczy ta hipokryzja, po co pisza-dobrowolna, skoro pozniej takim czy innym sposobem zmuszaja Cie do zaplacenia,hehe
ja studiowalam na Partyzantow i z tego co ja slyszalam to w WSB jest kompletna kleska, obecnie ucze jezyka angielskiego w Birmingham wiec poziom nie moze byc taki, jak niektorzy tu glosza, w szkoel sredniej, tym baredzije ze wiekszosc nauczycieli uczy na stzrym miescie i maja ten sam program. ukryc sie nie da ze poziom na starym miescie jest o wiele wyzszy. pozdr. ja polecam NNKJO na parytyzantow.
pytanie do Nauczycielki!! Hej!! A czego uczysz, angielskiego czy jakiegos innego przedmiotu? Tez myslalam zeby po kolegium probowac cos za granica ale myslalam ze z native speakerami nie mamy szans:))
abc dzięki Ci za info,pozdro :)
zgodze sie z toba tez tam studiuje na partyzantow i wcale nie ma niskiego poziomu.wiekszosc nauczycieli jest ze starego miasta...jak ktos mogl powiedziec ze na partyzantow jest nizszy poziom niz na wsb!kompletna paranoja.polecam...jedynym minusem sa pieniazki ktore trzeba placic.
a czy wiecie ze te tluki co nie mogly sobie poradzic na partyzantow to musialy sie exportowac do wsb...i tam radza sobie podobno niezle!
hej a moglibyscie powiedziec czy ciezko sie dostac tam na stare miasto bo ja zlozylam papiery a wyniki sa pozno i troche se obawiam tego czy sie wogole gdzies dostane, duza byla poprzeczka?
czy opłaca mi sie studiowac na partzantów, poniewaz mam zamiar sie tam wybrac ale chce jednoczesnie sie uczyc by poprawic mature, czy bede miec czas zeby to robic czy jest duzo nauki na partyzantów???czy lepsze sa studia zaoczne czy dzienne??w jakich godzinach trwaja zaoczne???jakie przedmioty sa na dziennych???prosze o szczera odpowiedz, bo naczytałem sie wczesniejszych wypowiedzi i nie wiem co mam robic.
na pierwszym roku sa:translatoryka,konwersacje,pisanie,czytanie,sluchanie,gramatyka,psychologia(w j.pol),wiedza o sztuce(w j.pol),wiedza o krajach anglojezycznych,fonetyka,informatyka.
Jesli nie musisz isc do pracy to radze ci isc na dzienne(zdecydowanie wiecej wymagaja).
Pozdrawiam
zjazdy na st.zao. sa co tydzien.sa 3 grupy:pt-sb,pt-ndz,sb-ndz( w tym jeden dzien masz mniej wiecej od 8 do 8 a drugiego dnia od rana do 2 np lub od 12 do 18-cos takiego czyli tylko polowe dnia).Minusem tej szkoly jest to ze nie ma wygospodarowanego czasu na przerwy czyli wykladowcy z kazdej 1,5 godz ucinaja po 5 -10 min na przerwe.
Czy ktos ze starych maturzystow zdaje w tym roku na Stare Miasto?
To moze ktos z nowych maturzystow wybiera sie na Stare Miasto? Jaki mieliscie wynik z matury?
hej ja wybieram sie tzn zlozylam ale nie wiem jak to bedzie na stare miasto mialam z pisemnego pods.88 a rozsz.61 a ustny rozsz95%.troche kiepsko ale uparlam sie zeby zdac gdziekolwiek bo nie chce siedziec rok w domu. jak mowicie dostane sie?normalnie zalamka z tymi studiami.
nie powiem Ci czy masz dobre wyniki czy nie bo sie nie orientuje. ja mam stara mature i bede musial (jak sie zdecyduje tam zdawac, jeszcze nie podjalem decyzji) pisac egzamin wstepny a potem przejsc przez ustny:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |

»

Pomoc językowa