Z matury z angielskiego na poziomie podstawowym miałam 92% lub 94% (nie pamiętam dokładnie), a na poziomie rozszerzonym miałam 80%. Oprócz angielskiego i polskiego zdawałam jeszcze historię ale w kolegium bralipod uwagę tylko maturę pisemną z ang. (ustna się nie liczyła). Oprócz tego musiałam zdawać egzamin ustny. Wtym roku raczej nie będzie egzaminu ustnego. O ile dobrze pamiętam to wszyscy którzy mieli z matury z ang.(rozszerzonego) powyżej 60% zostali dopuszczeni do egzaminu ustnego.
Co zamierzam robić po NKJO?
Dokładnie to jeszcze nie wiem. Albo pójdę na magisterkę na dzienne, albo będę studiować zaocznie i będę pracować w szkole. Lubię dzieci i mogę być nauczycielką ale na pewno nie przez całe życie. Chociaż mogłabym pracować np w NKJO bo wtedy nie obchodzi cię czy studenci się uczą czy nie- to ich sprawa. Inne plany to takie że po paru latach zostanę tłumaczem (chociaż nie wiem czy będzie mi się chciało tak uczyć:) ).
Dużym plusem NKJO jest to ze możesz udzielać korepetycji już na pierwszym roku. :))
Jężeli masz jeszcze jakieś pytania to napisz. Postaram się odpisać w wolnej chwili.