opinia na temat NKJO,... w Radomiu

Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna
dzieki,ale o co chodzi z tymi grupami na zaocznych,czyli to jak bede w jakiejs grupie to bede jezdzic na zajecia np. piatek -sobota (dwa dni) lub sobota-niedziela , a nie przez trzy dni???jezeli bardzo wymagaja na dziennych to moze sie przeniesc na zaoczne???? (bo chce poprawic maturke).
zajecia na zaocznych sa 2 dni w tyg tzn albo w sb+ndz albo pt+sb lub pt+ndz.jesli masz poprawiac na maturze tylko ang to radze na dzienne (to nawet lepiej przeciez dla twojej matury z ang)chociaz juz sama nie wiem...masz jeszcze cos do poprawienia procz anglika na maturze?pozdrowionka ps sa jeszcze lektoraty z drugiego jezyka od tamtego roku dla zainteresowanych 2x1,5godz/tyg.za50 zl miesiecznie.w tamtym roku utworzono tylko jedna grupe bo nie bylo wielu chetnych(hiszpanski)lektor cudowny-jak na pierwsze zajecia sie spoznilam a on nawijal tylko po hiszpansku to myslalam ze jest hiszpanem taki mial (tzn ma )cudny akcent.no ale troche odbieglam od tematu...
chce poprawic 4 przedmioty które zdawałem na poziomie rozszerzonym...dlatego ze miałem w planach inne studia niz nnkjo, ale sie nie udało (zbyt mało pkt. z rozszerzonego poziomu?)
ile mniej wiecej trwaja zajęcia???od której do której godziny???jak wygladaja pierwsze zajecia dla studentów pierwszego roku???wszedzie mówi sie po angielsku??jaki trzeba miec poziom jezyka na tych studiach??
Hej! A nie wie ktoś czy w NKJO na Starym Mieście organizuja jakieś kursy do matury????
Na Starym Mieście nie organizują żadnych kursów dla maturzystów. Co do ilości godzin to zależy od roku. Na pierwszym roku miałam na pewno mniej godzin niż w liceum:). Jak poprezekładacie sobie jakieś godziny to nawet możecie mieć 1 dzień wolny. My mieliśmy wolny wtorek.
Studentko 86 mozesz mi napisac jak zdałaś maturę, jakie przedmioty i na jakim poziomie?? Ustny z ang. też na rozszerzonym wymagają na Starym mieście?? Z góry dzięki :)
Ja na maturze z ang.pisemnego na poziomie podstawowego miałam 94%, z rozszerzonego 80%, ustnego na rozszerzonym 18punktów na 20. Tylko że rok temu musiałam zdawać egzamin ustny do kolegium. Nie brali pod uwagę matury z ang. ustnej. W tym roku jest to trochę inaczej, nie ma egzaminu a biorą maturę ustną. Oprócz angielskiego zdawałam polski i historię (trochę gorzej mi poszło niż z angielskiego)
czy moze ktos mi podac jakie ksiazki są potrzebne na filologii angielskiej , słowniki itd. ????
prosze jeszcze o opis jak wyglada pierwszy dzien w kolegium???
czy jest wf na partyzantów????
ci wspaniali, którzy sobie nie radzili na partyzantów - a wcale nie bylo trudno - byli prymusami na wsb!paranoja!a juz myslałam ,ze gorszej uczelni niz ta moja byla na partyzantów byc nie moze...
Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę