Jaki kurs wybrać?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam prośbę do forumowiczów, zwłaszcza tych, którzy zdawali nową maturę.
Chcę zdawać język angielski na poziomie rozszerzonym i nie wiem czy zapisać się na kurs przygotowujący do matury czy na kurs do CAE(zdałam w tym roku FCE na B).
Jak myslicie czy kurs do matury jest potrzebny jeżeli w szkole do tej pory nie robiliśmy prawie nic pod kątem matury, tylko cały czas przerabiamy podręcznik i pewnie bedziemy to jeszcze robić do stycznia czy lutego.
Czy lepiej odpuścić sobie to CAE na czas studiów?
JAk zdałaś FCE to poco sie martwisz maturą. Zdasz na pewno żaden kurs ci nie jest potrzebny. WYLUZUJ. Ja piszę mature też na poziomie roz w tym roku do FCE nie podchodziłam i wcale sie jakoś nie martwie. DAMY rade. :-D
heh, miałam ten sam problem:) teoretycznie powinnam kontynuować naukę w szkole językowej w tej samej grupie, bo przerwałam w środku podręcznika. ale ponieważ w szkole nie uczyłam się w ogóle angielskiego ( a jedynie niemieckiego i rosyjskiego) postanowiłam zapisać się na kurs przygotowawczy do matury, mimo że jego poziom wydawał mi się niższy. Ale nie żałuję. Na kursie wiele się dowiedziałam, i nie chodzi tylko o naukę, ale przede wszystkim o informacje i rzeczy organizacyjne dotyczące matury. Kurs był prowadzony pod kątem tego właśnie egzaminu więc wszystko było z nim związane, zostaliśmy wyedukowani na każdej możliwej płaszczyźnie, poinformowani o najczęsciej popełnianych błędach i o wszelkich haczykach:] Teraz jestem szczęśliwą studentką filologii angielskiej i powrót do szkoły językowej raczej nie wchodzi w grę. Więc jak widać, wszystko wspaniale się ułożylo:) Pozdrawiam przyszłych maturzystów i życzę im szczęścia!!!
No wlasnie, ja w tym roku zdaje rozszerzony angielski. Do tej pory chodzilam do szkoly jezykowej do grupy przygotowujacej do nowej matury, a teraz mysle o zapisanie sie na kurs do CAE. Boje sie tylko czy dam sobie rade :/ Zarowno w szkole jak i sz. jezykowej mam podreczniki na poziomie Upper-Intermediate.
Juz wiem ze na CAE jestem za glupia, pewnie trafie do grupy FCE
Kelly87 czy jestes może z Warszawy? Jesli tak to może mogłabyś zdradzić tajemnicę gdzie chodziłaś na ten kurs maturalny i czy jest godny polecenia? Bedę bardzo wdzięczna bo chciałabym się zapisać ale nie wiem gdzie. Tych kursów są setki! Dzieki :)
Kelly87 czy jestes może z Warszawy? Jesli tak to może mogłabyś zdradzić tajemnicę gdzie chodziłaś na ten kurs maturalny i czy jest godny polecenia? Bedę bardzo wdzięczna bo chciałabym się zapisać ale nie wiem gdzie. Tych kursów są setki! Dzieki :)
Oj, przykro mi, nie jestem z Warszawy, tylko ze Śląska:) w moim mieście też był spory wybór kursów, ale na pewno nie tak ogromny jak w Wawie. Rozumiem, że trudno podjąć decyzję, skoro jest tyle opcji... Życzę powodzenia:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę