Cześć:) W 2010 roku zdaję maturę rozszerzoną. Moim celem jest filologia angielska, więc chcę zdać na ponad 90%. Ukończyłem kurs FCE i wg mnie był na odpowiednim dla mnie poziomie. Do egzaminu nie podchodziłem z uwagi na to, że ów papierek już zbytnio niczego nie udowadnia. Chciałbym teraz jak najwięcej czasu poświęcić nauce. Przerabiam na wakacjach MATURA Z J.A. REPETYTORIUM longmana i pewnie w sierpniu skończę. Ten podręcznik wydaje mi się nudny, zawierający za mało ćwiczeń i słownictwa ( Pracuję z nauczycielem). Chciałbym korzystać z trudniejszych, obszerniejszych i zarazem ciekawszych pozycji. I tu chciałbym się do was zwrócić o wskazanie odpowiedniego podręcznika do SAMODZIELNEJ PRACY, jak i do pracy z korepetytorem. Oprócz pozycji maturalnych chętnie w domu przerobiłbym jakiś kurs CAE, tylko nie wiem jaki jest odpowiednio przystosowany do samodzielnej pracy.Proszę Was o wskazanie 2 najlepszych podręczników do matury: 1 do pracy samodzielnej, 2 do pracy z nauczycielem oraz 1 cae do samodzielnej pracy. BARDZO PROSZĘ O POMOC, GDYŻ JEST TO DLA MNIE B. WAŻNA, WRĘCZ PRIORYTETOWA SPRAWA. CHEERS & THANKS IN ADVANCE.