Matura, a studia

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym się zapytać jak wam poszła matura rozszerzona z języka angielskiego? Dla mnie osobiście to masakra.... ; ( Powiedzcie czy z takimi wynikami mam szansę się dostać na UAM na filologie rosyjsko-angielską (360 chętnych, 60 miejsc wolnych, 5.33 osób na miejsce)?
Moje wyniki to:
- Polski podstawowy 73 %
-Angielski pisemny rozszerzony 68%
-Angielski ustny rozszerzony 94%
Czy ktoś miał podobnie i się dostał? Proszę o szczere odpowiedzi.
nie wiem, nie orientuję się, ale sądząc po tym jak dobrą opinię ma anglistyka na UAM-ie to może być ciężko.
nawiasem, dlaczego wybrałaś ten kierunek?
Niestety, ale z polskim podstawowym możesz zapomnieć o dziennej filologii na UAMie. Lepiej się przyłóż, popraw maturę i startuj za rok :)
Poprawić polski czy Angielski? Polski podstawowy z czego co tam jest w wymaganiach napisane biorą pod uwagę.
Bo śa od razu dwa języki. Nie będę musiał brać oddzielnego kierunku. Czy częst się zdarza że ktoś zwalnia miejsce? Można się odwoływać?
jak dostales z ustnego 94%?
95% ddostałem :) Cholera i będe musiał próbować za rok ; (
myślę, że na dobre Ci to wyjdzie. z takim wynikiem z angielskiego jak masz teraz, mógłbyś sobie po prostu na filologii nie poradzić.
Biorą pod uwagę podstawę, ale jest gorzej punktowana co Cię niestety skreśla (szczególnie w przypadku bardziej obleganych kierunków. Jednak radzę zdać polski na rozszerzeniu i poprawić angielski.
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę