Czy można nauczyć się angielskiego???

Temat przeniesiony do archwium.
61-87 z 87
| następna
Czy masz może opracowaną jakąś konkretną metodę nauki, podręczniki, kursy godne polecenia? Uczę się sam - języka niemieckiego - od kilku lat i nic... Prawdą jest, że brakuje mi systematyczności. Starałem się uczyć na pamięć ale po jakimś czasie zapominam; prawdopodobnie źle ułożony plan powtórek? Teraz natrafiłem na Sitę - muszę przyznać, że trochę zaczyna mi wchodzić w głowę treść. Duży problem to również blokada w mówieniu! A może możesz polecić jakąś szkołę w Wa-wie, która uczy tą metodą, o której wspominasz na czacie? Będę wdzięczny za wszelkie Twoje informacje, wnioski i rady. Pozdrawiam, Grzegorz - [email]
Możesz nauczyć się angielskiego. Każdy może. Myślę, ze mogę ci pomóc. Z reguły pomagam osobą, które przygotowują się do egzaminów komisyjnych z języka i wszystkie go zdają. Pomagałam osoba, które po 4, 5 latach nauki języka nie znały więcej jak dwóch słów i ciągle tylko słyszałam " to nie dla mnie, nie dam rady, nie nauczę się". Możesz mi wierzyć lub nie, twoja sprawa, ale ja wiem ze dasz rade nauczyć się każdego języka , jaki zapragniesz. Jeżeli chcesz pomocy (bezpłatnej!) napisz do mnie. Może to zrobić każdy, kto ma problem z językiem obcym. Po krótkim wywiadzie (zainteresowania, znajomość słów, tłumaczenie krótkiego tekstu, ilość wolnego czasu , jaki można poświęcić na naukę i sposób, w jaki najlepiej się uczysz [ czy jesteś wzrokowcem czy słuchowcem ] ) opracuję dokładny plan nauki. Po tygodniu zauważysz znaczne poprawy w nauce tego języka.
To jest jedyny błąd z polskiego, który poprawiam, bo się nie mogę powstrzymać:

OSOBOM

pomagam (komu? czemu? celownik!) OSOBOM

chyba nie mówisz "pomagam osobą???" to dlaczego tak piszesz?
Jak wyprowadzić Evę z równowagi?
grzecznie jej podziękować:
Podziwiam Cię, bo pomogłaś już wielu osobą. :-)))
neko,
ja to bym się chciał dopiero nauczyć języka, oj i to jak...
Ale prawda jest taka, że języka nigdy się nie nauczysz. Niektórzy mają problemy z j. polskim, a co dopiero z obcym. Zatem o czym my tu mówimy. :)

Umiejętność płynnego mówienia w obcym języku - sztuka sama w sobie :) Osiągalna, ale zawsze napotykamy ten nieznany spłacheć zieleni - swoistej zieleni niewiedzy, którego tak bardzo nie chcielibyśmy ujrzeć, bo przecież już tak długo się uczymy :) No i zonk! Ale zawsze można umiejętnie ten spłacheć obejść. Gdy to się uda, to znaczy, że opanowałeś język do takiego stopnia, że nie musisz się o nic martwić. Poradzisz sobie w każdej sytuacji. Do tego dążymy. Nie do nauczenia się języka :)
>Umiejętność płynnego mówienia w obcym języku - sztuka sama w sobie :)

tzn?
bo umiejętność płynnego mówienia nie zawsze jest wyznacznikiem znajomości języka.
Mi się czasami zdarza po hiszpańsku płynnie mówić. Płynnie tzn. tak, że się nie zastanawiam, wyrażę to co chcę a inni mnie zrozumieją. I co z tego?
Czy mógłbym Cię prosić o pomoc w nauce angielskiego. Wiele razy próbowałem się uczyć, ale nic z tego nie wychodzi. Czy byłbyś uprzejmy przygotować mi dokładny plan nauki. Dzięki z góry za odpowiedź.
Czy mógłbym Cię prosić o pomoc w nauce angielskiego. Wiele razy próbowałem się uczyć, ale nic z tego nie wychodzi. Czy byłbyś uprzejmy przygotować mi dokładny plan nauki. Dzięki z góry za odpowiedź.
Proszę o pomoc w nauce języka to dla mnie b. ważne. Proszę o kontakt e-mail [email] Dziękuję
Przepraszam nie podałem adresu: [email]
Witam, przeczytałem przed chwilą na forum, że jeśli ktoś chciałby jakieś porady to można do ciebie napisać. Ja potrzebuje jakieś takiej porady, jakiejś takiej dyscypliny i umiejętności zarządzania planem działania do nauki. Od 2007 roku ucze się niemieckiego codziennie ok 30 min. Uczę sie zazwyczaj słówek, a także czytałem o gramatyce (jako tako) nauczyłem sie na pamięć wszystkich podmian czasownika itp. Słuchając tekstu ledwo co wyłapuje te słowa bo czasem nie rozumiem tego. Od stydcznia 2009 słucham ok 30-60min na mo3 niemickich dialogów i w sumie tylko staram sie ,a el to nic nie daje. Ja wręcz kocham niemiecki i moim marzeniem jest włączyć TV ze stacja niemiecka i wszytsko rozumieć jak po polsku. Czy jesteś w stanie mi doradzić co mam zrobić? (na kurs w sumie mnie nie stać, obawiam się także co do grupy w której bym się źle czuł, a języka uczę się tylko sam w domu)
Piotr :)
Witam, przeczytałem przed chwilą na forum, że jeśli ktoś chciałby jakieś porady to można do ciebie napisać. Ja potrzebuje jakieś takiej porady, jakiejś takiej dyscypliny i umiejętności zarządzania planem działania do nauki. Od 2007 roku ucze się niemieckiego codziennie ok 30 min. Uczę sie zazwyczaj słówek, a także czytałem o gramatyce (jako tako) nauczyłem sie na pamięć wszystkich podmian czasownika itp. Słuchając tekstu ledwo co wyłapuje te słowa bo czasem nie rozumiem tego. Od stydcznia 2009 słucham ok 30-60min na mo3 niemickich dialogów i w sumie tylko staram sie ,a el to nic nie daje. Ja wręcz kocham niemiecki i moim marzeniem jest włączyć TV ze stacja niemiecka i wszytsko rozumieć jak po polsku. Czy jesteś w stanie mi doradzić co mam zrobić? (na kurs w sumie mnie nie stać, obawiam się także co do grupy w której bym się źle czuł, a języka uczę się tylko sam w domu)
Piotr :) [email]
To juz wiem do jakiej szkoly jezykowej na pewno nie pojde. Ciekawe ile ci placi za spamowanie na forach.
Chyba najszybciej i naskuteczniej uczy się angielskiego z Audiobooków. Można słuchać ich z komputera i z Mp3. Jak dla mnie rewelka, bo można uczyć się wszędzie i kiedy tylko się chce; w domku, w drodze do szkoły, w autobusie, podczas biegania albo prasowania;) W Internecie jest już dość dużo takich audiobooków, chociażby tutaj:http://open.nextaudio.pl/audiobooki/jezyki_obce_c1050.xml
Hejak!

Jakie strony www proponujecie by uczyć się jeżyka ang przez internet?

pzdr!
No 20pln za nie wiadomo jakiego audiobooka to płacić nie będę. A zna ktoś może z darmowymi audiobookami? Poziom CAE!
hej, ponieważ zaproponowałaś pomoc wszystkim potrzebującym. Chciałabym skorzystać z Twojej pomocy w celu nauki jęz. angielskiego.
mój e-mail [email]
z niecierpliwością czekam na wiadomość od Ciebie
pozdrawiam serdecznie
R
Pewnie że można. Jeśli masz problemy z angielskim, polecam poszukac audiobooków...i słuchać. Sluchać i powtarzać.Jak dla mnie rewelka, bo zgrywając je np na mp3 można uczyć się wszędzie i kiedy tylko się chce.
W Internecie można je znaleźć chociażby na:
http://open.nextaudio.pl/audiobooki/jezyki_obce_c1050.xml
Jeśli chodzi o słuchanie, powtarzanie itp to możesz znaleźć trochę takich darmowych lekcji na www.supermemo.net , natomiast słówka są fajnie zgromadzone i pogrupowane tematycznie na: http://wordki.pl. PZDR:)
Osobiście nie doszukałam się w sieci darmowych audiobooków do nauki angielskiego do ściągnięcia (niestety). Ale jeśli taki znajdziesz to też chętnie poznam adres tej strony.
A spotkaliście się kiedyś z interaktywnymi książkami do angielskiego? Czytałem ostatnio o książce wydanej przez axon, podobno daje duże możliwości i ma bazę słówek z możliwością korygowania wymowy. Może coś takiego będzie jakimś rozwiązaniem Twojego problemu.
Tak, słyszałam o tych interaktywnych książkach. Zainteresowała mnie ta opcja z tego względu, że udzielam korepetycji z angielskiego i pomyślałam, że będzie to dobre urozmaicenie na lekcjach. Trochę poczytałam o tym i zdaje się, że Axon jest w ogóle jedyną, albo jedną z niewielu firm, które wprowadzają coś takiego. Wydaje mi się, że nadaje się to również do samodzielnej nauki spokojnie.
To ciekawe co piszesz, słyszałem o Axon i ich kursach, ale nie wiedziałem nic o książce (tzn. słyszałem, że mają własną, ale myślałem o zwykłym podręczniku), a tu taka niespodzianka. A na jakim poziomie jest ta książka?
jestem kiepska z angielskiego:)
Wszystko da się zrobić, jeśli się tego na prawdę chce, czyli ma się odpowiednie motywacje. Z tą książką http://angielski-metody-nauki.zlotemysli.pl/wp,1/ , udało mi się podszlifować swój angielski, który był na bardzo niskim poziomie. Autor w sposób jasny przedstawia nam szczegółowo kilka sprawdzonych metod nauki języka angielskiego. Każdy znajdzie coś dla siebie. Gorąco polecam! Kliknij już teraz, szkoły językowe żądają zwykle kilkaset złotych za kurs, ta książka pomoże Ci przejść go w domu, najpierw możesz zamówić na e maila darmowe fragmenty książki, a dopiero potem zadecydować, czy jesteś gotów wydać jednorazowo niecałe 20zł, aby być lepszym w komunikacji w języku obcym.
A czy ktoś z Was jeszcze korzystał z pozycji podanych w linku: http://www.zlotemysli.pl/c/samodoskonalenie/jezyki-obce/strona/2.html?sb=publish_date&sd=desc&fb=any

Proszę o obiektywne opinie.

Pozdrawiam
Hej

Jesli ktos chcialby sie nauczyc w szybki i dostepny sposob angielskiego proponuje napisac do mojego znajomego. Sam u niego przeszedlem kurs i chwale sobie glownie za dlugotrwalosc efektu :)

Jesli jestes chetny mozesz sie do niego odezwac na [gg]
Temat przeniesiony do archwium.
61-87 z 87
| następna

»

Programy do nauki języków

Zostaw uwagę