Jakie podręczniki?

Temat przeniesiony do archwium.
31-33 z 33
| następna
dzięki-też mam słabość do Express Publishing, choć niektórzy twierdzą ze z gramatyki mają świetne rzeczy ale nudne ćwiczenie tejże "gramy"-mnie tam się podobają:)co do książek -Smarta nie lubie, Friendsów ma w szkole, Winners są bardzo fajne ale jakbym chciała dla siebie jako Ticzer kupić materiały to bym zbankrutowała :) wybiorę więc albo Welcome, albo World Club-dośc ambitna książka a wydaje mi się że nie doceniona przez nauczycieli...w żadnej innej chyba nie ma tak dobrego ćwiczenia "skillsów" jak pisanie, mówienie itp. niby teraz jest nacisk na integrated skills ale ja lubię zwrócić osobno na nie uwagę, bo jak cos jest zintegrowane to mam wrażenie że rozmywa się to co jest ważne i nie ma dobrych efektów;)
Czesc, ja na korepetycjach uczę dzieciaki z 5 klasy (w szkole mają książkę "Welcome") muszę przyznać, że są to dzieci, które maja ogromne problemy z nauka w ogóle. Właśnie dowiedziałam się, że jeden z moich "uczniów" ma zagrożenie z angielskiego, uczę go od początku roku szkolnego i przyznaję, że tylko u niego nie nastąpiła nawet najmniejsza poprawa. Prosze poradźcie co zrobic by dzieciak nadgonił program chociaż tak by mieć solidna 2. Jego rodzice obawiaja się, że nie zda klasy a chlopiec sam również sie tego obawia. Czy ktoś z Was mógłby mi może wskazać gzie znaleźć lub przesłał testy dla klasy 5 "Welcome". Nauczyciel w szkole nie pozwala uczniom zabierac testów i trudno mi nawet przygotować go z konkretnych typów zadań występujących na tych testach, a on sam nie potrafi opowiedziec mi jak dokładnie taki test wygląda. Z góry dziękuję.
och przepraszam miałam na mysli książkę "Winners", nie "Welcome" ... z góry dziękuję za odpowiedzi.
31-33 z 33
| następna

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa