Hej!
Jestem studentką 3 roku filologii angielskiej piszę pracę licencjacką odnośnie problemów komunikowaniem się w języku obcym, będę robiła badanie w którym chcę porównać lekcje w tradycyjnej szkole i zajęcia prowadzone Metodą Callana. No to tyle o mnie ;) Musiałam zrobić ten wstęp żeby przejść do sedna sprawy;)
No więc mam wielką prośbę do wszystkich tych którzy uczyli się Metodą Callana aby wypowiedzieli się na ten temat. Chodzi mi o ogólną opinie? czy ta metoda okazała się skuteczna? A także jak wygląda sprawa gramatyki czy jest możliwość nauczenia się porządnie gramatyki w tej metodzie?Czy ta metoda dała wam możliwość poznania różnych zwrotów które się różnią w zależności od danej sytuacji, od danego rozmówcy itp? I ostatnie pytanie: czy rozmawiając w sytuacji innej niż podczas zajęć mieliście problem z wyrażeniem się gdy np. zapomnieliście jakiegoś słowka, zwrotu, wyrażenia czy potrafiliście to przeparafrazować itp.?
Pytań jest trochę dużo, ale będę wdzięczna za odpowiedzenie na którekolwiek z nich.
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto poświeci chwilę i będzie chciał się przyczynić do mojego badania :)
Z góry bardzo bardzo dziękuję!:)