Angielski prawniczy

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Nie wiem czy umieściłam temat w dobrym wątku więc jakby co - proszę o przeniesienie. Chciałam zapytać czy znacie i polecacie jakieś podręczniki/słowniki do nauki angielskiego prawniczego? Albo może kojarzycie kogoś kto przygotowuje do egzaminów ILEC lub TOLES na terenie woj. śląskiego? Z góry dzięki za odpowiedzi :)
hej:) ja jestem z DG. mam dwa slowniki z ang. prawniczego . jeden angielski a drugi polsko angielski;) moge podeslac. pozdrawiam [gg] :)
Witaj,

Dysponuję świetnym zbiorem angielsko-polskiej terminologii z zakresu prawa. Glosariusz został opracowany na podstawie tomu BUSINESS LAW - 1 części kompletu zatytułowanego "The Polish Law Collection". Słownik, o którym piszę, powstał dzięki porównaniu treści niemal 30 polskich ustaw (m.in. Kodeks cywilny, Kodeks pracy, Kodeks spółek handlowych, Ustawa o ochronie danych osobowych, etc.) z ich odpowiednikami w języku angielskim. Słownik liczy 108 stron i zawiera niemal 2500 terminów z zakresu prawa. Może być nieocenioną pomocą podczas przygotowywania się do egzaminów sprawdzających znajomość specjalistycznego języka angielskiego, egzaminu na tłumacza przysięgłego, itp. Mogę przesłać słownik pocztą, lub udostępnić go w formie dokumentu elektronicznego (plik w formacie pdf, doc, lub txt) jako załącznik do wiadomości e-mail. Zainteresowanych proszę o kontakt na [gg] , skrzynkę odbiorczą w serwisie www.ang.pl, lub na adres email: [email]

Pozdrawiam :)
Posiadam kopie wszystkich pism z Warszawskiego Zbioru Pism zarówno w języku polskim, jak i angielskim. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę podesłać linki na maila - w sumie jest to około 130 dokumentów. No i najważniejsze - wszystkie są w formacie .doc :) Trochę się trzeba naklikać, bo każdy link to osobny dokument, ale warto, były nieocenioną pomocą na podyplomówce z tłumaczeń :)

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia