Niedosłuch , samodzielna nauka

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym się Was poradzić, ponieważ noszę aparaty słuchowe w związku z tym mam trudności w nauce w szczególności w rozumieniu, odsłuchiwaniu zdań. Cięzko jest znaleśc na internecie odpowiednią metodykę nauczania pod mój problem.
Czy są jakieś materiały, słuchanki przede wszyskim bardzo wyraźne specjalnie dla osób niedosłyszacych?
jak powinien się uczyć ?
Myślę też nad prywatnymi korepetycjami 1 lub 2 razy w tygodniu ale to swoją drogą.
wg mnie na bajkach angielskojęzycznych (ja tak robiłem). tam bardzo wyraźnie mówią i można sprawnie opanować tę umiejętność :)
Słyszałam, że nad specjalnym programem pracowano w Instytucie Filogii Angielskiej na UAM w Poznaniu. Niestety nie znam żadnych szczegółów, i nie wiem, czy program został/zostanie w ogóle wypuszczony na rynek. W każdym razie to może być jakiś trop.
Tutaj:
http://www.isel.edu.pl/sluchaj/index.php
w "Audycje z serwisu Spotlight" mówią wyjątkowo wolno, może coś to pomoże. Są też transkrypcje.
Witam,
Ja także polecam bajki, szczególnie "Peppa Pig" - piękny brytyjski angielski, bardzo wyraźnie mówią. Dodatkowo zapraszam do English Express - darmowych lekcji w formie newsletter. Wystraczy wysłać maila na [email] (w tytule "Express English") i we wtorki i w czwratki dostaniesz darmową lekcję angielskiego (słownictwo, idiomy, gramatyka). Polecam!

« 

Podręczniki językowe

»

Pomoc językowa