Witam,
Mam takie zapytanie. Angielskiego uczę się, albo uczyłam się wiele, wiele lat, od podstawówki, a mam już 30 lat i mój poziom ang. to powiedzmy B1, pewnie się cofnęłam w rozwoju, ale podstawy tego języka mam opanowane perfekcyjnie, gdyż zawsze jak podejmuję próby nauczenia się go znowu, to zaczynam od początku żeby sobie przypomnieć i potem zawsze zapał spada i nie uczę się i tak już kilka razy w moim życiu. Obecnie przebywam w kraju, gdzie porozumiewam się po angielsku, ale nie jest to kraj anglojęzyczny więc za wiele nie korzystam z nauki, no, ale z ang. mówionym i czytanym mam do czynienia na co dzień więc to też jakaś nauka. I tak się zastanawiam gdybym się zawzięła ostatni raz ;) i chciała zdać certyfikat FCE, ile realnie czasu potrzebuję żeby zdać FCE, ale moim celem byłoby zdanie egzaminu, który by pozwolił mi uczyć angielskiego w Azji, gdyż jest tam wiele ciekawych możliwości, które mi się bardzo podobają. Mój poziom teraz do B1, może i nawet B2, ile realnie czasu powinnam założyć do osiągnięcia mojego celu? Pozdrawiam! E.