sprzeczna definicja użycia Will be

Temat przeniesiony do archwium.
Na jednej stronie jest tak:
-‘Will be’ is used to refer to actions that will be happening in the future, for which the specific time is unknown.

A na drugiej tak:
-we use “will be” + ing when we want to focus on a specific time or event in the future.

Nie rozumiem, to jak w końcu jest, will be używamy gdy znamy dokładny czas czy nie...
druga definicja dotyczy czasu Future Continuous
np. I will be watching a film at 5 pm tomorrow.
obie definicje są o czasie future continuous tylko w jednej jest specific aa w drugiej unspecific time...?
z pierwszej nie wynika, że jest o Future Continuous
To jest pełen tekst, to nie wiem, może pomyliłam ale wydaje mi się że to future continuous?

"Tenses seem to be one of the most confusing grammar topics in the English language, especially with the simple future and future continuous tenses. This article will help you understand the usage of the verbs ‘will’ and ‘will be’."
obie strony mają rację, ale ta, z której dalas dluzszy cytat, jest napisanz bledami i nie tlumaczy fut cont zaczynajac od podstawowego znaczenia, tj. action in progress at a specific time in the future, tzn. tego, o czym mowi druga strona.
zdania typu 'will be releasing their new record soon' to specjalny sposob mowienia o przyszlosci, ktory nie powinien byc wprowadzany na samym poczatku.
A nie może być np.we will be going there soon?
Chippy, do czego to pytanie?
Future continuous with no specific time
No dobrze, ale czy ktoś tu napisał, że tak nie można powiedzieć?
"A na drugiej tak:
-we use “will be” + ing when we want to focus on a specific time or event in the future."

Ta pierwsza definicja nie musi się odnosic do Fut Cont. Może być np. We will be sorry.
znajdź sobie tę stronę.
O jakiej stronie mówisz?
z ktorej pochodzi ten wklejony cytat. Latwo znalezc.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie