Jak skutecznie uczyć się słownictwa???

Temat przeniesiony do archwium.
Jak skutecznie uczyć się słownictwa??? Nie mówie tu o żadnym programie. Napiszcie jakie wy metody stosujecie. Z góry dzx.
Piszcie, please. Zależy mi na tym
Nie pomylilo Ci sie cos?
przeciez nikt nie siedzi 24/h na forum zeby Ci odpisac w przeciagu 10 min!!
Co zo ludzie........ :/
Ja cie chyba nie pociesze bo sie ucze slowek normalnie - wkuwam. moze sa jeszcze jkaies inne sposoby, to sie chetnie dowiem, pozdro
Poszukaj na forum, były posty na ten temat.
ja ucze sie czytajac czytam dany tekst tlumacze slowka pisze sobie w zeszycie czytam tekst az do skutku az bez patrzenia nigdzie go calego zrozumiem , polecam na mnie dziala nie wiem jak na innych ;)
kurde naucz sie szukac co gosc.....zenada prosze pana!!!
Z prawej strony jest małe okienko z napisem "Szukaj...". Wpisz w miejsce tego słowa "Jak skutecznie" i naciśniej klawisz Enter. Otrzymasz z tysiąc postów, w których tytułach znajdują się te słowa i 3000, w których treści.

Pamiętaj jednak, że ktoś, kto nie potrafi znaleźć odpowiedzi na interesujące go pytanie. Nie nauczy się niczego, żadną metodą.
Mój sposób to gadanie samej do siebie. Chce coś powiedzieć i szukam jakiegoś słówka w słowniku i układam z nimi zdania, bądź z innymi słówkami, których mam się nauczyć. Czasami jak rodzice o coś pytają to zastanawiam się jak bym to powiedziałą po ang. Piszę również różne śmieszne opowiadania. Czytam bardzo dużo książek. Jest naprawde sporo sposobów: wchódź na jakieś zagraniczne story i czytaj newsy. Co nie zrobisz to ci pomoże.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa