Easy Readers czy jest cos jeszcze ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Chcialbym sie dowiedziec czy sa jeszcze jakies inne serie ksiazek oprocz easy readers ? Mianowicie chodzi mi o to ze np. jest jakas prawdziwa ksiazka streszczona po ang do np. 50- 60 str ew. 100 str oraz zeby byla mozliwosc wybierania poziomu. Seria easy readers jest fajna ale czy jest jeszcze jakas alternatywa ?

Ponadto czy istnieje cos takiego jak np. wlasnie streszczona prawdziwa ksiazka w jezyku angielskim ale np. dolaczaja do niej plytke z audio bookem, mysle ze takie cos to bardzo dobra nauka jezyka gdyz czytamy, uczymy sie slowek a jednoczenie jestesmy osluchani i uczymy sie wymowy. No ale czy cos takiego istnieje w ogole ?
książeczki easy readers też są czasami w wersji z kasetą lub płytą - należy o takie zapytać w księgarni.

poza tym jest jeszcze seria 'czytamy w oryginale' - bardzo fajna
to jest adres ich strony: www.czytamy.pl

hm...poza tym nie do końca rozumiem pytanie - easy readers to też często 'prawdziwe' książki streszczone i uproszczone (jak bardzo to oczywiście zależy od poziomu).
witam, dziekuje ze odpowiedz, stronka czytamy.pl jest bardzo fajna, co do alternatywy do easy readers chodzilo mi o to czy sa jakies inne produkcje z innej serii, co do mojego angielskiego to mysle ze srednio zaawansowany, i wolalbym zeby to nie byly ksiazki w stylu alicja w krainie czarow czy Piotorus Pan... Szukam tez jakiejs alternatywy oprocz easy readers takze do francuskiego ( ostatnio zdalem B1)
easy readers są chyba wydawane przed dwa czy trzy wydawnictwa.

co do książek w stylu "Piotruś Pan" to w tym całym upraszczaniu i skracaniu zniknęły wszystkie słowa, które mogłbyby świadczyć że książka jest już 'stara'.
No chyba, że cię nie interesuje tematyka :D

A z francuskiego to możesz sobie kupić np. którąś książkę z serii "Przygody Mikołajka" - one nawet w oryginale, nie upraszczane są dosyć proste - ja przynajmniej dałam radę:)

« 

Studia językowe

»

Szkoły językowe