profesor henry 5 kolejnosc uczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Jestem w posiadaniu profesora henrego slownictwo 12 i 34 oraz gramatyki jednak nie zabardzo wiem w jakiej kolejnosci mam sie uczyc. Są tam zestawy tematyczne ale w jakiej kolejnosci mam sie uczyc to nie zabardzo wiem.
Super bylo by jak by mi ktos powiedzial np lekcja 1 : slownictwo zestaw rodzina, gramatyka temat .....
lekcja 2: ....
lekcja 3:....

Moj angielski jest powiedzmy na poziomie podstawowym choc pare slowek znam. Chcialbym jednak nauczyc sie swobodnego rozmawiania po angielsku abym mogl sie dogadac w obcym kraju.

z gory dzieki odp
Te kursy absolutnie nie są skorelowane i niestety nie ma dobrej odpowiedzi na Twoje pytanie. Każda kolejność "po kolei" będzie równie dobra (lub zła). Prawda jest taka, że nie ma dobrego programu do samodzielnej nauki - Henry jest dobry jako uzupełnienie kursu, a nie kurs sam w sobie. A co do innych kursów i programów - szkoda kasy i czasu, lepiej kupić dobrą książkę.
Witam,
Mam pytanie do osób które korzystały bądź korzystają z Profesora Henry Słowniectwo 1 & 2.
Właśnie zacząłem uczyć się na ty programie i mam pytanie jak wyglądają powtórki?
Obecnie jak przerbię materiał to za dwa dni mam z niego powtórkę i to tyle, czy on zostanie "wrzucony" do powtórek po jakimś czasie?
W ustawieniach jest coś takiego jak interwał "Ćwiczenia przycisk Już umiem zmienia interwał: domyślnie ustawiony na 100"
Jak powinien być ustawiony ten interwał tak aby w powtórkach było okolo 100 słow?

Pozdrawiam
Sprawa jest prosta, najlepiej bierz słownictwo tematyczne. Ja synchronizuję to z moimi lekcjami z lektorem i to jest najlepsze. Dodatkowo tworzę sobie listy nieznanych słówek które napotykam w książkach lub czasopismach i ładuję je do Henrego. W ciągu roku opanowałem ok 4000 słówek i zwrotów / Z henrym pracuję codziennie i każdego dnia mam ok 220 powtórek. Pracuję równocześnie na 1&2 i 3&4 oraz Phrasale&Idiomy. Dziennie dorzucam sobie do nauki ok 12 słów, zwrotów.
Ważna jest systematyczność ponieważ henry sumuje powtórki i jeśli zbierze się za duzo to nauka staje się frustrująca i można stracić motywację. Porównując SM do PH uważam że PH jest lepszy i daje dobrego kopa. Ale jest to moja osobista opinia.

Pozdrawiam wszystkich
Witam,
Mam mały problem z PH.
W ustawieniach zaznaczyłem w dyktando - wszystkie i teraz mam taką sytuację, że widze na ekranie słówko które jako nowe wystąpiło w zdaniu.
Wpisuję to słówko po angielsku i pokazuje mi, że błędna odpowiedź, a jako poprawną odpowiedź pokazuje mi całe zdanie. Gdy wpisuję całe zdanie (PH wyświetla mi tylko słówko po polsku) to też pokazuje mi, że odpowiedź jest błędna.
Czy to przez ta moją zmianę w ustawieniach?

« 

Nauka języka

»

Brak wkładu własnego