harmonogram?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie

Uczyłam się angielskiego, ale niestety niewiele mi z tego zostało... Chciałabym powtórzyć/opanować gramatykę języka, słownictwo, jednak nie wiem od czego zacząć. Uczyć chcę się sama, ewentualnie w oparciu o jakiś program multimedialny (posiadam "supermemo Angielski No problem!"). Czy ten program spełni moje oczekiwania? Ktoś z niego korzystał? Ewentualnie czy ktoś z Was mógłby mi podsunąć harmonogram nauki gramatyki? Od jakich zagadnień zacząć? Gdzie warto zajrzeć (przy minimalnym wkładzie funduszy)?

Czekam na odpowiedź i pozdrawiam serdecznie
Skoro posiadasz supermemo Angielski No problem!, zacznij od tego, i to dziś :-)

Przy minimalnym wkładzie funduszy warto zaglądać do internetu. Przejrzyj chociażby to forum: jest tu mnóstwo linków do różnych darmowych źródeł - ćwiczeń, lekcji, nagrań. Co do Supermemo, poszukaj porad użytkownika o nicku Bejotka.
Zaczęłam już od poniedziałku. Jest to na razie program na poziomie podstawowym i trochę mnie nudzi, ale chcę przez niego przejść, bo właśnie podstaw mi brakuje. Słownictwo w porządku, nie mam z tym żadnych problemów. Wszystkie słówka do tej pory miałam okazję poznać już dużo wcześniej.

Mam wątpliwości co do gramatyki. Wydaje mi się, że jest ona w supermemo potraktowana po macoszemu. Brakuje wielu wątków, mało ćwiczeń... Może powinnam iść zgodnie z tym harmonogramem, który sugeruje mi program, ale uzupełniać te wiadomości repetytorium i Internetem? To pomoże czy zrobi mi sieczkę z mózgu? Co możecie mi doradzić...

ps. Nadal się zastanawiam, jak z tymi ogromnymi brakami zdałam maturę rozszerzoną z angielskiego...