Wybór słownika ang.-ang.

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem na poziomie mniej więcej proficiency i potrzebuję dobrego słownika angielsko-angielskiego aby zawierał dużo przykladow uzycia slow w zdaniach i dobre definicje. cena nie gra roli. Zastanawiam się nad Cambridge advance learner's dictionary lub Oxford advance learner's dictionary. Moze ktos z Was moglby mi doradzić?? Z gory dzieki za pomoc :)
Oxfordu jest świetny, serdecznie polecam.
Hm, ja mam chyba wszystkie dostępne w Polsce i moim zdaniem:

Oxford ma najlepsze definicje.

Cambridge ma najwięcej przykładów i najlepsze przykłady.

Longman jest kompromisem między tymi dwoma. Ma drugie CD z przykładami, ale jakoś nigdy z tego nie skorzystałem.

Wszystkie słowniki w wersji na CD mają ten sam beznadziejny interfejs - nie rozumiem dlaczego prosty program uruchamia się na bardzo szybkim komputerze 5-10 sekund, a ekran zajęty jest przez idiotyczne obrazki. Niech się uczą od YDP czy PWNu, którzy potrafią robić dużo lepsze przeglądarki (bo prostsze i szybsze).

Jeśli chcesz, mam tanio do sprzedania Oxford, Cambridge, Longman w stanie idealnym - kupiłem tylko po to, żeby korzystać z wersji CD.
ja osobiscie polecam slownik Collins Cobuild wydawnictwa express publishing naprawde dobry, definicje jasne i zrozumiale dodatkowo wiele informacji na marginesie
hej :) z jakiego miasta jesteś i jaka jest cena tych słowników?
Proponuję przejść na priv: angielski(malpa)akmeo.pl :).
ja potrzebuje słownik oxforda, ma ktos do sprzedania ?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Programy do nauki języków