kurs internetowy-czy oplaca sie?

Temat przeniesiony do archwium.
czesc,
Czy ktos uzywał lekcji z serwisu flow english? (www.FlowEnglish.com)
Czy oplaca sie kupic ten kurs? Chwala sie bardzo, ale czy to cos warte?
Moze ktos ma i moze mi wyslac lub wstawic na rapid share jakies probki tych lekcji

pozdrawiam
Jacek
Przejżałem tą website.....pierwsza rzecz: I will teach you to speak English easy with EFFORTLESS English system.
Spytaj sie każdego kto uczy się jakiegokolwiek języka jak "effortless" nauka jest. Sam wiesz ile trzeba włożyć pracy żeby się nauczyć np. matematyki lub fizyki, nie mówiąc już o języku obcym.
..."You don't have to memorize anything".
"You don't have to use boring grammar books".
"You don't have to study awful vocabulary lists".

BS........to jak się nauczysz języka?????? chyba że mają herbatę którą się pije i już znasz angielski...Znajdź sobie dobry kurs z nauczycielem (dobrym nauczycielem przynajmniej), będzie przynajmniej cię motywował kiedy nie będzie ci się chciało nic uczyć (a napewno będziesz miał takie chwile)
Kazdy KTO obiecuje nauczyc kogos 'effortlessly', bez 'grammar' books, bez 'memorizing anything', jest troche 'economical with the truth'- po prostu 'Nie mowi prawdy' - (polskie odpowiedniki wszyscy znamy)
a może znacie jakieś sprawdzone kursy internetowe które warto polecić?
znacie np. taki kurs z lektorem z oferty supermemo: http://www.supermemo.net.pl/index.net
wydaje mi sie to dosyc ciekawe np. w powyzszej ofercie w najdrozszej opcji jest 45 minut konwersacji tygodniowo.
nie mam za bardzo czasu na kursy stacjonarne, a tu czas nauki jest bardziej elastyczny.
a może jeszcze jakaś inna firma?
jezeli mozecie napiszcie mi czy warto, jaki jest faktyczny poziom takich kursow i czy spelnily Wasze oczekiwania.
pozdrawiam
Hej

ja od jakiś 2 tygodni mam lekcje, a właściwie konwersacje przez skype, z nativem z Wwy. Bradzo fajny gość. Miełem z nim już kilka lekcji i narazie gadamy tylko, ale mówi że nie ma problemu żeby przygotować bardziej kompleksowy plan nauki, podobno ma sporo materiałów.

W sumie jedyny problem to to, że nie jest on zbyt obcykany z techniką i czasem coś mu się skype zawiesi, czy kamerka nie pokazuje obrazu. Ale uczy się ;) i mówi, że ma osobę, która mu pomaga rozwiązywać takie problemy więc to nie powinno być przeszkodą, bo koleś jest na serio spoko ;)

Jego skype-name: warsawcoach
I jego strona: www.georgesandford.pl

może ktoś się skusi :P
co jak co, ale wydaje mi sie, ze kursy przez internet moga byc dobre, o ile ma sie odpowiedznia motywacje. ale jesli sie juz mysli tak powaznie o tym jezyku, to lepiej chyba isc na kursy z osoba zywa, a nie kompem
ale wydaje mi się, że taki kurs o jakim wspomniałem wyżej np. supermemo nie różni się poza oszczędnością czasu od tradycyjnego kursu gdzie spotyka się z nauczycielem twarzą w twarz. w opisie jest napisane że oprócz konwersacji z lektorem czuwa on cały czas nad postępami ucznia, sprawdza jego testy, wypracowania, itd.
czekam nadal na opinie osób które korzystały/korzystają z takich kursów
do lexass
ja się uczę właśnie z Effortless English Club Lessons i chcę powiedzieć że metoda nauki jest podobna do metody Callana z tą różnicą że nie ma konieczności uczęszczać do szkoły a można rozmawiać z lektorem on zadaje pytanie my udzielmy odpowiedzi i potem słyszymy poprawną odpowiedź metoda moim zdaniem doskonała bo można się uczyć wszędzie ,nie rozumie dlaczego oceniasz negatywnie sposób nauki którego nie wypróbowałeś i nie masz pewnie pojęcia na czym ona polega .Dzieci nie chodzą do szkoły nie uczą się gramatyki a jednak mówią to CÓD BO BEZ NAUCZYCIELA to robią , a ta metoda jest doskonała dla poprawienia wymowy , rozumieania i co najważniejsze pozwala odpowiadać automatycznie bez zastanowienia , ale jak każdej nauce trzeba poświęcić trochę czasu.
Supermemo jest OK ale niestety ma jedną wade jest czasochłone. to tyle Pa
Faktycznie,wygląda na to,że to CÓD.
>.Dzieci nie chodzą do szkoły, nie uczą się gramatyki a jednak mówią to
CÓD BO BEZ NAUCZYCIELA to robią.

....To co napisalas jest jak moje wyzej 'economical with the truth'. Tak, zgadzam sie calkowicie, ze male dzieci nie maja 'formalnych' nauczycieli, ale przeciez ucza sie od matek, ojcow, rodzenstwa, znajomych, przyjacieli itp. Nie zawsze musimy formalnie chodzic do formalnej szkoly z formalnymi nauczycielami, zeby czegos sie nauczyc.
Nie uczylam sie metoda Callana albo ich podobnymi, tak, ze nie moge sie na to wypowiedziec. Z tego co wiem, najwieksza przeszkoda do wymowiemia czegokolwiek (i to dotyczy nie tylko uczacych sie, ale i innych ludzi) jest to, ze sa niepewni siebie i wstydza sie cos powiedziec, w razie tego, ze ktos sie z nich wysmieje.

Ale przeciez swiat jest stworzony po to, zebysmy dawali drugim ludziom powody do przyjemnosci i usmiechu. Czy to nie jest najwieksa przyjemnosca dla mnie, jak powiedzac cos, ktos drugi az smieje sie do lez. Ile ludzie placi za to, zeby ktos ich rozsmieszyl - a tu maja to za darmo, i tylko i wylacznie dzieki mnie.
Witam,
mam prośbę próbuję się skontaktować z "warsawcoach" ale bezskutecznie czy mógłbyś mi podać jego mail, gg albo komórkę byłabym wdzięczna :)

Pozdrawiam serdecznie :)
Bardzo dobry i prawie bezpłatny (1,22) kurs jezyka angielskiego dla osob poczatkujacych jak i tych zaawansowanych. Dużo słówek, ćwiczenia, dźwiękowe jak i fonetyczne przykłady wymowy. No i oczywiście pełna część gramatyczna. Naprawdę polecam.
>ja się uczę właśnie z Effortless English Club Lessons i chcę
>powiedzieć że metoda nauki jest podobna do metody Callana z tą różnicą
>że nie ma konieczności uczęszczać do szkoły

To wielkie nieporozumienie. Metoda Callana polega na tym, że głównie uczymy się w szkole. Lektor zadaje szybkie pytania i wymaga tak samo szybkiej odpowiedzi. Jeśli student nie zdąża, odpowiedź przechodzi do innego.

Poza tym lektorzy powinni często się zmieniać, żeby studenci oswoili się z różnymi wariantami fonetycznymi języka. Lektor może seplenić, nie wymawiać prawidłowo jakiejś głoski, mówić niekoniecznie poprawnie gramatycznie itp. Chodzi o to, żeby ktoś na dworcu w Katowicach zrozumiał komunikat pociągu do Gorzowa, a nie do Chorzowa.

Celowo podałem przykład nazw miast polskich, chociaż na pewno istnieją takie same podobieństwa w angielskim.

Wspomnę tylko anegdotyczne "angielski to taki dziwny język, w którym pisze się Manchester, a czyta Liverpool".
Do Marunia;
Jestem zainteresowana nauką angielskiego za pośrednictwem Effortless English Club Lessons. Nie znam nikogo kto z niego korzysta.Mam kilka pytań jeśli chodzi o ten kurs(np. ile to kosztuje i w jakiej formie otrzymujemy materiały) dlatego prosiłabym o kontakt ze mną-mój e-mail: [email]
Z góry dziękuję.
Anka
Czesc, zakupiłem lekcje AJ'ja i jestem z nich bardzo zadowolony, jednak nie polecałbym tej metody dla ludzi zupełnie poczatkujących, bardziej dla tych znających podstawy gramatyki. ok, nie chce mi sie tu rozpisywac duzo na ten temat, bo niby dlaczego mam robic komus reklame, kiedy nic z tego nie mam ;)
wiecej informacji mege udzielic na [gg] , pozdrawiam
dodam jeszcze ze, nie trzeba nic kupowac, na stronie klubu jest cała masa materiałów darmowych w pdf, wraz z podkładami dźwiękowymi, wiec juz samo to moze wiele dac. jednak gdy sie zainteresujesz tym to z przyjemnoscią zakupisz płatne lekcje - marketing:) moje osobiste zdanie - warto:)
Witam. Tak się składa, że jestem szczęśliwym posiadaczem zestawów lekcji Effortless English.Dla tych którzy, chcieliby nabyć te lekcje po niższej cenie nie bawiąc się przy tym przelewam międzynarodowymi Western Union itd., oferuję sprzedaż całego zestawu lekcji Effortless English.
Sam kurs jest naprawdę tak dobry, jak o nim mówią.

Polecam serdecznie :)

Kontakt [gg]
Jesli szukasz materialow do nauki jezykow, to ja polecam http://chomikuj.pl/saleema ... Jest tam masa kursow, ksiazek, kursow audio do pobrania do nauki angielskiego, francuskiego, hiszpanskiego, niemieckiego, rosyjskiego, wloskiego, arabskiego, japonskiego i wielu innych, takich jak np. sanskryt, lacina, chinski. Wyszukalam w sieci i mi sie naprawde podoba, polecam. :)
jeszcze jakiś czas temu nie byłem przekonany co do takiej formy nauki języka. Kiedy na http://www.english-by-phone.pl/ wprowadzili testowa konwersację za darmo - skusiłem się: jak dają za darmo to trzeba korzystać :) Muszę przyznać, że konwersacja wypadła bardzo przyjemnie i profesjonalnie. Myślę, że jest to przyszłość! Polecam sobie spróbować.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę