Jak uczyc sie samodzielnie?

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc

Na codzien posluguje sie angielskim ( mieszkam w UK ) ale czasami brakuje mi slow i robie bledy gramatyczne. Mysle, ze moj ang. oszacowalbym na poziomie CAE. Nie bardzo mam pomysl, jak samemu sie rozwijac w sposob ciagly. Kupilem 2 ksiazki do gramatyki ale sa to ksiazki o gramatyce i bez cwiczen, wiec sa przydatne jak natrafie na jakis problem ale do codziennych cwiczen niezbyt przydatne.

Zastanawialem sie nad:
Grammar and Vocabulary for Cambridge Advanced and Proficiency: With Key (Grammar and Vocabulary)

Ewentualnie czy ktos moglby sie podzielic opinia na temat ksiazek Cambridge z serii Advanced ( np. Advanced Vocabulary in use / Grammar in use )? Jaki poziom one prezentuja?

Chce sie nauczyc jezyka na tyle, zeby rozumiec dlaczego jakies slowa ze soba nie pasuja albo jak poprawic szyk zdania bo w sumie czasami cos napisze i nie wiem jak to poprawic.

Odnosnie kursow jezykowych to raczej nie biore ich pod uwage, bo po 1 nie mam na nie za bardzo czasu, po drugie jak rozmawiam z anglikami to wiekszosc twierdzi, ze taki kurs jest mi zbedny na moim poziomie.

Bede wdzieczny za pomoc.
Jedrzej
1. Jak masz czas to czytaj ksiazki. (mozesz pozyczyc z library)
2. Advanced ..warto kupic - sprawdz w sklepie, czy one sa na twoim, czy powyzej twojego poziomu.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia