Książka TELBITa

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, przeglądam różne internetowe księgarnie i wpadłam na TELBITa, a konkretniej na takie pozycje jak: "Przygody Hucka Finna... z angielskim!", "Wojna światów... z angielskim!" i "Trzech panów w łódce... z angielskim!" i chciałam zapytać czy ktoś z Was, forumowicze, posiada choć jedną z takowych pozycji i może mi przedstawić własną opinię na temat książki?
Oczywiście opis zachęca do kupna ale nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto gdyż mam ograniczone fundusze. A napomknę jeszcze, że przygotowuję się do matury rozszerzonej z języka angielskiego, i sądzę, że czytanie książek właśnie w tym języku będzie dużą pomocą i po części także nauką.
Z góry dziękuję za przedstawienie własnych opinii.
Pozdrawiam
Te książki są bardzo ciekawymi podręcznikami. Każdy rozdział to oryginalny rozdział powieści uzupełniony o ćwiczenia i przylekcyjne słowniczki na marginesach każdej strony. Idealny materiał do nauki czytania ze zrozumieniem i czytania jako takiego.

Początkujący powinni zacząć od "Przygód Hucka". Chyba każdy z nas zna polską wersję tej powieści, zatem i angielską łatwiej będzie zrozumieć. Bardzo przydałyby się jeszcze angielskie audiobooki do tych powieści.
A gdzie można dostać te audiobooki?
Niestety, tych audiobooków nie ma. To była tylko taka moja uwaga. Może ja przeczyta Dr Jemielniak i uzupełni swoje podręczniki.
Na poziomie matury rozszerzonej i po przerobieniu tej książeczki z wyjaśnieniami chyba można się porwać na wersję nieuproszczoną, np.: http://www.anniecoleman.com/adventures-of-huckleberry-finn/
To nie jest wersja uproszczona. Tylko rozszerzona do postaci podręcznika. Po jej przerobieniu lepiej przeczytać "The Adventures of Tom Sawyer".

Żałuję, że Dr Jemielniak zaczął od Huck-a. Ale to On jest nauczycielem, nie ja.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia