Dzięki za odp :)
No u mnie niestety to chyba nie pomogło.. choć próbowałam (i dalej będę) tej "full immersion" - zapomniałam co to telewizja, ostatnia książka po polsku jaką przeczytałam to lektura xd Podręczniki też po ang...
No ale z drugiej strony może to po prostu zabiera trochę czasu, nie uczę się w końcu jeszcze tak długo :p
Ale niestety naprawdę muszę coś z tym zrobić, bo chciałam podejść do SAT-ów gdzieś w grudniu/styczniu (z dużym zapasem, ale przynajmniej będzie można poprawić :D) i jakoś nie widzę, jakim cudem mam je napisać... najgorzej jest chyba przy readingu - przy każdym pytaniu muszę wracać się do tekstu i sprawdzać (przynajmniej o tyle dobrze, ze pamiętam w którym fragmencie...) Z resztą rzeczy może nie jest tak tragicznie, no ale jak by nie patrzeć to są bardziej testy na czas niż umiejętności i tym samym tracę...
Tak się zastanawiałam, może robić jakieś ćwiczenia na zapamiętywanie, tyle że po angielsku, myślicie że pomogą ? Bo na tym zapamiętywaniu chyba najbardziej mi zależy (to jeszcze do TOEFLa).
I jeszcze, Eva74, mam nadzieję, że nie obraziłaś się, że napisałam "eva", to nie był brak szacunku, miałam problem co zrobić z Twoim nickiem, po prostu :) Tak ogólnie, z czystej ciekawości, jak wypadłam wg tego testu ? ^^
~~
Nie mogłam wcześniej odpisać