Chcę poświęcić 1h dziennie na samodzielną naukę

Temat przeniesiony do archwium.
hej, moim celem jest coraz lepsze zrozumienie języka, ale to nie regułka (czyli nie ograniczam się do jedynie nauki zrozumienia)

chodzi mi o to - jak mógłbym najefektywniej wykorzystać 1h dziennie by rozwijać swój angielski?

pozdrawiam i dzięki za ew. odp.
dodam że mój poziom jest ok, w wakacje bardzo dużo sluchałem po angielsku i nie mam problemu z tym co sorka mówi po angielsku na lekcji (po polsku rzadko dopowiada)
Ja robię tak:
Biorę swój ulubiony amerykański serial ( np.Psych:D ). Instaluję polskie i angielskie napisy, tak abym mógł sobie je przełączać od zachcianki.
Każde zdanie którego nie rozumiem ( lub słowo )dokładnie sprawdzam z napisami, patrze atak to przetłumaczył ahaa... analizuje dalej ze słownikami ( czy aby na pewno dobrze przetłumaczone). Często korzystam z urbana etc.
To co jest nowe zapisuje i później się uczę jak mam chwilkę .

Korzyść z tego jest taka, że to twój ulubiony serial, wracasz do niego kiedy chcesz, możesz cofać film a i tak Ci się nie znudzi + chcesz znać język ulubionych bohaterów. Oraz kiedy słówko jest zapisane na kartce i uczysz się kilka godzin później to masz całą sytuacje przypomnianą w głowie. Wiesz, że ten dany nowy wyraz używa się w takim a w takim kontekście.

Pozdrowienia :)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa