49 oja

cześć wszystkim,
jestem jednym z laureatów tegorocznej olimpiady (zająłem miejsce w top 15) i z chęcią odpowiem na wszelkie pytania, które macie odnośnie oja. przygotowanie, przebieg, wrażenia korzyści, indeksy itd.
jestem też ciekawy waszych wrażeń! od zwolnienia krzyżanowskiego po 47 edycji w sumie co roku jest sporo zmian, więc zachęcam do otwartych wniosków (mnie np. negatywnie w tym roku zaskoczył etap ustny, na którym poziom trudności pytań bardzo się wachał- mogli spytali cię o np. ruchy spoleczne w erze wiktoriańskiej, ale też o jakąś mało znaną bitwę w trakcie wojny secesyjnej i wtedy było po tobie).
pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi!
gratuluje!!
ja teraz czekam na 50 edycje, chciałbym się przygotowac i wprowadzic u siebie jakas rutyne - poziom niby c1/c2 ale te arkusze czy to krzyzanowskiego czy te nowsze zawsze gdzies zaskocza. ciekawi mnie, czy miales wlasnie jakas rutyne, czy moze bardziej na spontanie. no a poza tym materialy, co najlepiej czytac, jakie zadania, zeby uzyskac taki swietny wynik:)) (z wykluczeniem starych testow, to w miare oczywiste)
ogolnie jestem tez ciekaw, jakie korzysci z tego plyna. wiem o stypendiach (np na studiach) oraz zwolnieniem z natury - a cos poza tym? satysfakcja jest?;)

wybacz, niestety nie mam zbytnio czym sie podzielic lol moze za rok bede mogl powiedziec inaczej

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę