Poprawa streszczenia pracy licencjackiej o roślinach trujących

Temat przeniesiony do archwium.
Zamieszczam treść po polsku i po angielsku. Uprzejmie proszę o sprawdzenie i skorygowanie błędów. Angielski nie jest moją dobrą stroną. Z góry dziękuje za poświęcony czas.

po polsku :
Rośliny trujące choć czasem niezwykle piękne, potrafią stanowić duże zagrożenie dla naszego zdrowia, a nawet życia. Człowiek już dawno temu zainteresował się i nauczył wykorzystywać trujące właściwości roślin najpierw do takich celów jak obrona, czy zdobywanie pożywienia, później do wykonywania wyroków śmierci czy jako sposób do zdobycia władzy. Samo słowo trucizna oznacza wyłącznie działanie szkodliwe. Rośliny trujące to takie, których zjedzenie, a czasem sam kontakt z nimi, ma wyraźnie negatywne skutki i może doprowadzić nawet do śmierci. Ich toksyczność jest wynikiem obecności zawartych w nich substancji pochodzenia organicznego. Do bardzo toksycznych grup substancji zawartych w roślinach należą: alkaloidy, glikozydy, saponiny, toksoalbuminy, olejki eteryczne, toksyczne aminokwasy, peptydy i białka, kwasy roślinne oraz terpeny. Substancje toksyczne mogą występować w całej roślinie w jednakowym stężeniu lub mogą kumulować się w jakiejś z jej części np. owocu, lub korzeniu. Najczęstszymi powodami zatruć są zatrucia pomyłkowe, wynikające z podobieństwa roślin jadalnych i trujących. . Substancje zawarte w roślinach nie tylko trują, lecz przede wszystkim leczą. Często są wykorzystywane w medycynie jako niezbędne leki w niektórych bardzo poważnych dolegliwościach. Więc musimy pamiętać, że to dawka określa skutek.

po ang :
Poisonous Plants although sometimes extremely beautiful, they can constitute a serious threat to our health and even life. A human had long ago became interested in and learned the poisonous properties of plants used first for purposes such as defense, or foraging, and later the execution of sentences of death or as a way to gain power. The word itself poison is only harmful. Poisonous Plants are those whose eating, and sometimes the same contact with them, has a distinctly negative effects and can even lead to death. Their toxicity is due to the presence therein of substances of organic origin. The groups of highly toxic substances contained in plants include alkaloids, glycosides, saponins, toksoalbuminy, essential oils, toxic amino acids, peptides and proteins, plant acids and terpenes. Toxic substances may be present throughout the plant at the same concentration, or may accumulate in some of its components, eg. Fruit or root. The most common causes of poisoning are mistakenly poisoning resulting from the similarity of edible plants and poisonous. The substances contained in plants not only poisoned, but primarily heal. They are often used in medicine as essential medicines in some very serious ailments. So we have to remember that this dose determines the effect.
Ang wersja jest z translatora;)
Nie umiem w inny sposób jej przetłumaczyć, całe życie uczę się niemieckiego :) A teraz w pracy licencjackiej wymagają ode mnie angielskiego streszczenia :(
Dlatego proszę o poprawienie błędów, gdyż nie znam nikogo kto mógłby mi w tym pomóc ;)
oddaj do biura tlumaczen
Nie rozumiem jak mogą wymagać jeżeli nie znasz języka. Na tym forum trzymamy sie zasady: nie odrabiamy za nikogo zadań i nie poprawiamy tekstów po translatorach;)
Czy ktoś mógłby mi pomóc w poprawieniu błędów, nie stać mnie na biura tłumaczeń ;) Nie znam zasad gramatyki angielskiej, więc nie potrafię określić poziomu przetłumaczenia tego tekstu
Cytat: BarZuz
nie stać mnie na biura tłumaczeń ;)

nie wydasz fortuny, rozbij skarbonkę, albo poproś rodziców
Cytat:
więc nie potrafię określić poziomu przetłumaczenia tego tekstu

no to oddaj tekst z translatora, tylko do końca życia taki chłam bedzie sygnowany twoim nazwiskiem
Temat przeniesiony do archwium.