wypracowanie, prosił bym o sprawdzenie na dzis (:

Temat przeniesiony do archwium.
A więc ... na jutro mam zadane wypracowanie.
Wypociłem z godzine i przedstawie wam efekt (:

Polskie:
Osoba którą opisze bedzie Sarah Wayne Callies. Sarah ma obecnie 30 lat. Jest średnią co do wzrostu brunetką o brązowych oczach. Jest szczupłą, zgrabną aktorką, ale za to wystarczająco silną psychicznie, by brać tak ciężką role, w takim serialu jakim jest prison break.
Jest ona aktualnie aktorką, ktorą najbardziej lubie, gdyz jest inteligentna, zabawna i szarmancka. Potrafi czasami byc tez skryta jak i agresywna w stosunku co do reporterów.
Mysle że czeka na nią sporo nagród za swoją role, gdyz .... zasługuje na nie (:
To co robi, wychodzi jej niezle, gdyz występuje w tak świetnie zgranym zespole aktorskim, i między innymi dlatego ten serial ma taką popularność (:

................................................................................
angielskie moje wypociny, prosze o wyrozumiałość (:

A person which I can describe is Sarah Wayne Callies. Sarah has 30 years old. She is a middle height brunets. She has a brown eyes. She is slender shapely, byt she has a very strong psychic to take a very heavy lead in so serial what is Prison Break!
She is actual my favourite actor, because she is inteligent, funny, gallant. Sometimes she can be furtive and agressive from to reporters. I think that for her a more award for actor, because she deserve for this prize!
This, what she can be, come that good, because she play in great actor team therefore [nie jestem pewien do konca tego słowa ...] this serial is very popular (:

Największe problemy miałem z przedimkami, jak by ktoś mógł je w skrócie streścić ...
A i jakieś poprawki by miały byc, to prosze, poprawcie (:
z góry dziekuje (:
Lukasz -
kochanie - prosze zauwazyc, ze nie mowimy 'I have 18 years' tylko 'I am 18 years old'. Prosze zapamietac, bo jak jeszcze raz to zrobisz, to pojade na ciebie.
Sarah 'has' (XXXXX) 30 years old. She is a middle height brunetTE. She has 'a' (bez 'a') brown eyes. She is slender 'shapely' (niepotr), bUt she 'has' IS 'a' (bez 'a')very strong psychicALLY to take a 'very heavy' (napisalabym major) lead in 'so' (niepotrz) A serial 'what is' (to nawet nie jest po ang- lepiej ENTITLED) Prison Break!
She is actualLY my favourite 'actor' (ja lubie na kobiety mowic 'actress' ale teraz jest przyjete, ze i mezczyzni i kobiety sa 'actors'), because she is inteligent, funny AND 'gallant' (chocial 'elegant' jest lepsze slowo). Sometimes she can be furtive and agressive 'from to' (nie, co napisales to 'from-od' 'to-do'- masz na mysli do- znaczy TO) reporters.
I think that 'for her a more award for actor' (nie - she will win awards for her role), because she deserveS THEM for this 'prize' ROLE.
This, what she can be, come that good, because she play in great actor
team therefore this serial is very popular (Napisalam to zdanie od nowa - Whatever she does comes out all right, because she stars with an exceptional group of actors, and this amongs other things is why the serial is so popular.)
>
dobra, dzieki Ci bardzo (:
tylko ...
koncowego 'akapitu' nie dało by sie jakoś prościej ^^?
gdyz anglistka moze sie dopieprzyć do zbyt wyrafonowanego słownictwa ^^
ale jeszcze raz dziekuje Ci (:
Lukasz,
Wez to co napisalam, i jakos powiedz prosciej.
>gdyz anglistka moze sie dopieprzyć do zbyt wyrafonowanego słownictwa
Ale twoja anglistka i tak czyta to forum - to i wie.
czyta?
a skąd wiesz? ;D
może nią jesteś ;>?
Forum ma oczy wszędzie :D
dzieki (:
bez oceny sie obeszło, ale na lekcji mam luzy raczej tera (:
Lukasz-
ale chyba sam wiesz, ze drugim razem nam sie tutaj powinnienies pochwalic ze swoimi zadaniamy domowymi i ich rozwiazaniem. Bo tego oczekujemy.
hmm a co zrobiłem ;P?
poprosiłem tylko o sprawdzenie :(
nie pytał bym jak bym dał poprostu by to ktos przetłumaczył (:
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę