POMOCYYYYYY.. :((

Temat przeniesiony do archwium.
Dear Beti,
I just spedzam one's holidays at the sea and is planning here two week's stay. The weather is excellent, warm and without no falls. Yesterday I got to know Brad Pitt which own recorded the music video to my new album. And you as spedzasz one's holidays?
I am greeting Kate

Prosze o pomoc bo nie mam pojecia czy to dobrze, jestem poprostu zielona a musze to oddac do oceny na prace kontrolna. Nie moge znalesc nigdzie slowa "spedzac" wiec nie mam go napisanego. Prosze o POMOC.. :((
Nie moge znalesc
>nigdzie slowa "spedzac" wiec nie mam go napisanego.

spedzac jest w tym slowniku po prawej stronie

Tlumaczylas slowo w slowo i wyszedl belkot. Napisz to raz jeszcze uzywajac angielskiej konstrukcji zdan.
Ale ja własnie tak ukladam zdania ;( Nie mam pojecia jakbym mogla to inaczej zrobic a na piatek musze oddac ;((
Dear Beti,
I AM just 'spedzam' (czy to jest ang. slowo - dlaczego nie umiesz poszukac spend, spends, spending....chyba powyzej twoich mozliwosci..tutaj SPENDING) 'one's' (dlaczego uzywasz 'one's' jak mowisz o sobie - to jest zle slowo w tym kontekscie - tutaj po prostu MY) holidays at the seaSIDE and 'is' (po co to 'is' w zdaniu- gdzie jest rzeczownik do tego ..tutaj I AM) planning here A two week's stay. The weather is excellent, warm and 'without no falls' (co to znaczy - czy without rainfall?). Yesterday I got to know Brad Pitt 'which' (jak mowisz o ludziach, to uzywaj WHO) 'own' (po co to slowo?) recorded the music video 'to' ON my new album. And 'you as spedzasz one's' (to jest belkot - powinno byc HOW ARE YOU SPENDING) YOUR holidays?
'I am greeting Kate' (w ktorej ksiazce, podreczniku tak pisza? - wystarczy Greetings, Kate.)

>Ale ja własnie tak ukladam zdania ...ALE TE zdania nie sa gramatycznie - kto tak uczy? Prosze jemu zwrocic uwage. Jak nie mozesz od razu widziec polskiego slowa po ang - to idz do jego korzenia)