temat pracy magisterskiej z językoznawstwa z zakre

Temat przeniesiony do archwium.
Moze macie pomysly na temat pracy magisterskiej z zakresu semantyki?
hej,ja miałam " Linguistic & Non-linguistic Sign in Mass Communication" ogólnie chodziło o to ze pictogramy, symbole, znaki wizualne mogą pełnić role ekwiwalentu przekazu językowego, są bowiem również nośnikiem informacji.Niemniej jednak go nie zastępują! :)Istotną rolę pełni tutaj interpretacja.praktyczną część oparłam na reklamach i ogłoszeniach które zawierały element "obrazka".Czesto ad business może wykorzystywać bowiem przekaz wizualny jako taki "malutki" :) perswazyjny transfer of information , łatwiej dociera pictogram do "mass" :) mam na myśli uniwersalny charakter ze ktos nie znajacy języka jest w stanie zinterpretować przekaz wizualny zawierajacy pictogram...czyli zakuma czaczę ;) polecam:)
ooops jedna malutka poprawka ...to był mój temat z licencjatu:/ ciao ;)
Witaj Gina:))

Właśnie znalazłem się w podobnej sytuacji, jak Ty i wielu kiedyś... A mianowicie piszę licencjat. Koniecznie chciałem się zająć językoznawstwem. Początkowo wybrałem temat związany z Irish (gaelic) English. I już napisałem plan pracy, znalazłem parę materiałów. Jednak po napisaniu pierwszego rozdziału pracy (broad history of gaelic languages), mój promotor stwierdził (dopiero po fakcie), że jeśli nie zdobędę oryginalnych próbek tego języka oraz materiałów potwierdzających obecną sytuację jęz.irlandzkiego (co jakby nie było wiąże się z jakimś wyjazdem:( ),to niestety mam to olać:// Postanowiłem więc podjąć się syntaktyki i semantyki tłumaczeń.. Dokładnie tego nie sprecyzowałem. Ech, jest już styczeń... czasu strasznie mało, a ja zostałem postawiony w punkcie wyjścia. Gdy spojrzałem właśnie na Twój temat licencjatu - gorgeous!! Czymś takim chciałbym się zająć. Mogłabyś mi w tym troszkę pomóc? Podpowiedzieć, jakich materiałów szukać? Może mogłabyś również podpowiedzieć mi co do planu pracy? Spisu treści może? Wybieram trochę pod presją, ale wierzę, że jesteś w stanie mi pomóc. To pilne niestety:((
Byłbym bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie.
witaj Gina007!!!mam do ciebie wielka prosbe, poniewaz znalazlam sie w sytuacji podbramkowej muszac zmienic temat TERAZ(wyobrazasz to sobie?kurcze!!!masakra!!!!jestem wrecz zrozpaczona bo jak najszybciej musze znalezc temat z jezykoznawstwa, w zwiazku z tym mam ogromna prosbe czy moglabys mi do swego tematu przeslac bibliografie, lub nawet jej czesc i np z grubsza spis tresci poniewaz chce napisac prace o podobnej tematyce (zainspirowal mmie twoj temat:), jestem w stanie zrewanzowac sie za pomoc, poniewaz to dla mnie tak wiele!!!bede bardzo ci wdzieczna za cokolwiek,pozdrawiam Ewela
Hej Gina,
bardzo ciekawy temat na prace, czytajac twoj wpis przekonalam sie ze to jest wlasnie to czym chcialabym sie zajac w swojej pracy magisterskiej. Zrobilam juz wstepny reaserch i jest nawet sporo materialow, opracowalam tez wstepny plan pracy ale jest on troche "ubogi". mam do ciebie wielka prosbe: gdybys mogla mi mniej wiecej napisac co zawarlas w swojej pracy i polecic jakies ciekawe ksiazki lub inne materialy bylabym niezmiernie wdzieczna. fajnie byloby pogadac z kims kto juz o tym pisal i ma o tym pojecie:) pozdrawiam
hejka ma prosbe do osob ktore pisaly prace wlasnie na ten temat... Bardzo mi sie on spodobal i rowniez chcialabym pisac o tym gdyz tez musze pisac licencjata z jezykoznastwa. Czy ktos moglby mi poslac na maila bibliografie z ktorej korzystal?? I jakies jeszcze ogolne wskazowki co do ujecia tematu?? Bede wdzieczna
Witam,
Czy mogłabyś podać tytuły książek z których korzystałaś z swojej pracy? Będę miała taki sam temat a pewnie wiesz jak to jest na początku pisania :( Byłabym bardzo wdzięczna...może mogłabyś podać jakiś zarys mniej więcej co zawierał spis treści np.
Czy ktoś otrzymał jakiekolwiek informacje od użytkownika GINA007? Piszę pracę na ten sam temat i chciałabym się skontaktować
czesc. czy mozesz podac jak wygladal twoj plan pracy. bede bardzo wdzieczna za wszelkie wskazowki. pozdrawiam ;)
piszesz na ten sam temat?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie