Witaj Gina:))
Właśnie znalazłem się w podobnej sytuacji, jak Ty i wielu kiedyś... A mianowicie piszę licencjat. Koniecznie chciałem się zająć językoznawstwem. Początkowo wybrałem temat związany z Irish (gaelic) English. I już napisałem plan pracy, znalazłem parę materiałów. Jednak po napisaniu pierwszego rozdziału pracy (broad history of gaelic languages), mój promotor stwierdził (dopiero po fakcie), że jeśli nie zdobędę oryginalnych próbek tego języka oraz materiałów potwierdzających obecną sytuację jęz.irlandzkiego (co jakby nie było wiąże się z jakimś wyjazdem:( ),to niestety mam to olać:// Postanowiłem więc podjąć się syntaktyki i semantyki tłumaczeń.. Dokładnie tego nie sprecyzowałem. Ech, jest już styczeń... czasu strasznie mało, a ja zostałem postawiony w punkcie wyjścia. Gdy spojrzałem właśnie na Twój temat licencjatu - gorgeous!! Czymś takim chciałbym się zająć. Mogłabyś mi w tym troszkę pomóc? Podpowiedzieć, jakich materiałów szukać? Może mogłabyś również podpowiedzieć mi co do planu pracy? Spisu treści może? Wybieram trochę pod presją, ale wierzę, że jesteś w stanie mi pomóc. To pilne niestety:((
Byłbym bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie.