pierwszy dzien w szkole

Temat przeniesiony do archwium.
nie wiem czy dobrze opisałam pierwszy dzien w szkole prosze o sprawdzenie
When a year ago I first entered my new secondary school, I was scared by the number of responsibilities awaiting me there. However, it turned out that school life was quite enjoyable. I made new friends, teachers were very kind and classes fun. One of the girls I met then became - and still is - my very good friend. Although, I cannot remember in detail all that happened on that day, it certainly was a very pleasant one. I also learnt one important thing: one has to be outgoing and confident and then life is not hard at all.

mozna cos dołozyc albo zmienic
po 'Although..' nie powinno byc przecinka...
Nie dość, że jesteś leń, to jeszcze kłamczucha. To nie ty opisałaś ten dzień tylko ktoś ci to napisał w innym wątku (tym wczorajszym).
Conieco pozmieniała (nie twierdzę, że na lepsze).
a Ty widocznie jestes strasznym nygusem, nie masz nic innego wazniejszego do roboty niz dosrywac tym, co naprawde nie maja czasu i umiejetnosci zeby napisac? wierz mi, ze jak bym nie miała tylu obowiazków to z checia bym spróbowała cos sama stworzyc i sie pouczyc angielskiego,i nie zycze sobie Twoich komentarzy pod moimi wpisami
Co to jest nygus??

Ja jestem stara baba i dziecięcego slangu niestety nie rozumiem.
nygus - to ktoś kto nie bardzo lubi pracować, leń. I nie myślę, że jest to ze słownictwa dziecięcego. Mój dziadek też tak mówił.
No cóż, evo74, czas wziąć się do pracy. Może na początek napiszesz to wypracowanie?
No popatrz, każdego dnia uczymy się czegoś nowego :) Ja tego słowa nigdy nie słyszałam.
napewno kiedyś słyszałaś, rodzice inaczej na Ciebie nie powiedzą jak cały czas siedzisz przy komputerze
LOL

Honey, I'm probably old enough to be YOUR parent.
kochanie, daj sobie spokój
jjjaaa333
kochanie, prosze nie zwracac sie tak do doroslych osob. A twoje komentarze, do ewy, ze 'Ty widocznie jestes strasznym nygusem' tylko swiadcza o twoim wieku w ktorym, jak mysle, jeszcze odzywasz sie tak do swoich kolezanek w piaskownicy.
I nie stekaj mi tu, ze TY akurat niemasz czasu. Nikt, z nas, ktorzy tutaj pomagaja tez niema czasu - ale czas znajdujemy. A ty leniu, chcesz wszystko na talerzu.
Koniec watka.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia