Witam,
czy ktoś może sprawdzić poniższy list motywacyjny? :) będę wdzięczna... i z góry wielkie dzięki :)
Podałam akapitami polsko-angielskimi.
Dear Sir /Madam
Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do pracy na proponowane stanowisko księgowej.
I am writing to apply for the position of accountant.
Motywacją do pracy w tym charakterze jest dla mnie chęć zdobywania wiedzy, a także możliwość rozwoju i podniesienia kwalifikacji.
I am strongly motivated in working as an accountant, for (=because) I would have an opportunity to gain additional experience and rising my qualifications.
Ukończyłam w 2010 roku uzupełniające studia magisterskie na kierunku Finanse i Rachunkowość w Wyższej Szkole Bankowej w Chorzowie.
In 2010 I completed studies in the field of Finance and Accounting, majoring in International Finance and Trade in Poznan School of Banking, Faculty in Chorzow and was granted Master’s degree.
Przez ostatnie 3,5 roku byłam pracownikiem działu księgowości, gdzie
m.in. zajmowałam się wprowadzaniem dokumentów księgowych do systemu, dekretacją dokumentów, wystawianiem not korygujących, sporządzaniem dokumentów wewnętrznych oraz ich archiwizacją.
For the last 3,5 years I have been a bookkeeping worker where I was responsible for bringing invoices into the accouting software, account assigments, drawing up correction notes and internal documents and archiving documents.
Sądzę więc, że praca wykonywana na proponowanym stanowisku pozwoli mi wykorzystać zdobytą wiedzę oraz poszerzyć ją poprzez wykonywanie obowiązków przytoczonych w opisie stanowiska.
I think that the job offered by Your Company will let me use knowledge and experience gained before and also expand it by doing duties described in the job offer.
Jestem osobą kreatywną, umiejącą współpracować z ludźmi. Cechuje mnie otwartość
i łatwość nawiązywania kontaktów. Równie dobrze sprawdzam się w pracy zespołowej, jak
i w samodzielnych powierzonych mi zadaniach.
I am a creative person and able to cope with other people as well. I can quickly learn all new responsibilities and I am not scared of new things. I work good under the stress.
Mam nadzieję, że zainteresowałam Państwa swoją osobą i będę miała przyjemność spotkać się z Państwem na rozmowie kwalifikacyjnej, by pełniej się przedstawić.
Thank you for your time and consideration. I hope to have the opportunity to discuss with you in person.