Muszę wysłać zapytanie do firmy w USA.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

mam prośbę. Chciałbym zadać kilka pytań pewnej firmie z USA i miałbym prośbę. Moglibyście zerknąć i poprawić jeśli coś trzeba.
Z góry wielkie dzięki ;)

POLSKI

Dzień dobry,
Nazywam się …………………………. i pochodzę z Polski.
Bardzo zaciekawił mnie Wasz produkt i chciałbym zadać kilka pytań.
1. Czy istnieje możliwość wysyłki Waszych produktów do Polski ponieważ chciałbym osobiście przetestować skuteczność Waszych rozwiązań?
2. Czy istnieje możliwość wysyłki większej ilości produktu?
3. Czy posiadając dużą liczbę potencjalnych odbiorców mógłbym rozdystrybuować produkt na lokalnym rynku?
4. Czy przy większym zamówieniu produktu istnieje możliwość negocjacji ceny?

Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w pracy.

ANGIELSKI

Good Morning,
My name is David and I come from Polish.
Intrigued me your product and I would like to ask some questions.
1. Is it possible to send your products to the Polish?
2. Is it possible to send more than a few pieces?
3. ???????????????????
4. If I order much can I negotiate the price?

Please answer.
I greet and wish you continued success in the work.
1. Would it be possible to send your products to Poland?
2. Is it possible to purchase a greater quantity of goods?
3. Would it be possible to distribute your products on the local market if the goods provided by you were in increasingly higher demand?
4. If I ordered a greater quantity of goods, would it be possible to negotiate the price?
Dzięki wielkie, bardzo mi pomogłeś ;)
Pozdrawiam.
My name is David and I come from Polish.
Intrigued me your product and I would like to ask some questions.
Napisz np: Interesuje mnie wasz /I am .../ i chcialbym wiecej sie o nim dowiedziec.
edytowany przez fui_eu: 26 lut 2012
Nie rozumiem dlaczego, jak chcesz powiedziec ....pochodze z Polski...piszesz I come from Polish, (wiedzac dokladnie, ze w jez. ang tak sie nie pisze.
pomysl jak napisac...Pochodze z Niemiec.
Oczywistym jest, że gdybym wiedział, że tak powinno sie pisać to bym nie napisał w ten sposób...
Mogę się domyslać, że powinno być 'I am Polish'.
Cytat: nyq20
Oczywistym jest, że gdybym wiedział, że tak powinno sie pisać to bym nie napisał w ten sposób...
Mogę się domyslać, że powinno być 'I am Polish'.

Dziwie sie ze nauczyciele nie ucza teraz podstawowych zdan. Ja jestem POlakiem. Ja pochodze z Polski...czy z Chin, czy z Australii
A ja się dziwię, że nauczyciele nie uczą teraz "ą", "ę", "ń". Dziwię, się, że, uczą...
Temat można zamknąć. Tinker, jeszcze raz dzięki za pomoc ;)
Pozdrawiam.
Cytat: nyq20
A ja się dziwię, że nauczyciele nie uczą teraz "ą", "ę", "ń". Dziwię, się, że, uczą...
Temat można zamknąć. Tinker, jeszcze raz dzięki za pomoc ;)
Pozdrawiam.

Tylko ze lepiej by brzmialo bez "would it be/is it possible w kazdym ze zdan.
Co do "ą", "ę", "ń" i innych, ja dla przykladu, nie mam tych liter w mojej klawiaturze.
You can install the Polish keyboard under Control Panel and then use the alt key, fui.
edytowany przez eva74: 29 lut 2012
Really?:)
Yeah, really, don't be lazy and do it ;)
It takes about 30 seconds, too.
I'm using a network comp and all settings are locked by administrator. Duh!
Any other brilliant ideas?;)
I'm naturally brilliant: you can buy your own computer.
... just so I can install "ą", "ę", "ń" etc. I'll pass.
edytowany przez fui_eu: 29 lut 2012
You can always use 'metody Kopiego-Pasta' if you CAN be bothered (I couldn't).
edytowany przez pakk: 29 lut 2012
Yeah. I sometimes do that. Would be easier if they were displayed above the answer box.
Even if fui got there ( which is doable) , that may not work because it’s possible that it just doesn’t have a PL pack installed there.
Fiu , what happens when you go to ‘regional and language options’ → ‘keyboards and languages tab’ and want to change ‘keyboards’ ?
Does it ask you about the admin password?
Moze i bym mogl te ustawienia zmienic ale nie powinienem i w sumie potrzebowal bym te litery bardzo rzadko. W wiekszosci ten comp jest uzywany w j. ang i ja nie jestem jedynym jego userem. Dzieki za oferowanie pomocy.
No problem. There’s a back-door to scope it out though, the admin password I mean.
We could try it now at this very minute, just for kicks, ok. I can tell you how. Don’t worry , we’re not going to tamper with the system files , we’ll just give an ‘innocent up-and-down look at the ‘command window’, it won’t bomb out your computer, I swear :) What do you run on, Vista ?
ok , forget it, if you're not the only user. You never know, you know ? Murphy's law.:)
Cytat: fui_eu
I'm using a network comp and all settings are locked by administrator. Duh!
Any other brilliant ideas?;)

http://polish.typeit.org/ ..możesz napisać teks to polsku i później copy/paste
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie