HELP!!!! ^^

Temat przeniesiony do archwium.
Nie będe kłamał, że mam tylko do przetłumaczenia kilka zdań. Błagam kogoś kto się chce sprawdzić w języku a jednocześnie mi pomóc. Powinienem napisać 3 listy po angielsku (120 słów), a że z angielskiego nie stoję najlepiej (leże wręcz) dlatego szukam kogoś kompetentnego kto mógłby mi je napisać. Jeśli nie wszystkie to chociaż jeden ;]. Praca jest "na wczoraj", także bardzo pilne. A oto nieszczęsne tematy:

Twoja koleżanka z Anglii ma kłopoty z narkotykami. Napisała do Ciebie list z prośbą o radę. Napisz do niej list, w którym:
* podziękujesz jej za zaufanie i napiszesz, jak się czułeś przeczytawszy list
* zasugerujesz dwa możliwe rozwiązania jej problemu
* wyjaśnisz, dlaczego zerwanie z nałogiem jest ważne dla niej i dla jej bliskich
* zaoferujesz swoją pomoc i wyrazisz nadzieję na pomyślne dla niej rozwiązanie problemu.

LIST PRYWATNY

Twój przyjaciel korespondencyjny jest Amerykaninem mieszkającym w Pradze. Korespondujecie już od trzech lat. Właśnie dostałeś od niego zaproszenie na przyjęcie bożonarodzeniowe do Pragi. Napisz list w którym:
* dziękujesz za zaproszenie i wyrażasz zadowolenie z faktu, że je otrzymałeś
* zapewniasz, że data przyjęcia Ci odpowiada i informujesz, którym pociągiem zamierzasz dotrzeć na spotkanie, wyrażasz radość ze spotkania i pytasz, czy możesz pomóc w przygotowaniach do przyjęcia
* upewniasz się czy możesz pojechać z kolegą/koleżanką i przekonujesz znajomego, że jest to osoba warta poznania

LIST FORMALNY

Napisz do ambasady Irlandii z prośbą o pomoc w znalezieniu sponsora wyprawy rowerowej organizowanej przez Klub Miłośników Irlandii. W liście:
*wspomnij kiedy powstał Klub Miłośników Irlandii i podaj szczegóły dotychczasowej jego działalności
*przedstaw trasę planowanej wyprawy i przyjęte rozwiązania logistyczne
*zaznacz, że podjęcie wyprawy jest zagrożone i wyjaśnij dlaczego,
*poproś o informacje na temat ewentualnych sponsorów i wyraź wdzięczność za pomoc.

To wszystko ufffffffffff ;] Możecie mi również podesłać linki do prac podobnych to może uda mi się je przerobić :)
Z góry dziękuje wszystkim którzy zmierzą się z tym zadaniem ^^
>>kto się chce sprawdzić w języku

Ci co się uczyli i nadal uczą nie muszą się sprawdzać. Oni dobrze wiedzą, że takie zadanie dla nich to pestka.

>a jednocześnie mi pomóc.

Odrobienie komuÅ› zadania to nie pomoc tylko oszustwo.

Jeśli ktoś ci napisze, to i tak dalej nic nie będziesz umiał więc nic ci z tego nie przyjdzie.

Wiem, półrocze się zbliża i pełno "zagrożeń". Nie rozumiem tu nauczycieli: dlaczego pozwalacie na poprawianie ocen w ostatniej chwili? Uczyć się trzeba przez cały semestr.

Jak się będzie czuł słabszy uczeń, który się przez cały semestr uczy a i tak ma ocenę dostateczną jeśli pozwolicie, że ktoś z miernej może sobie poprawić na dostateczną poprzez napisanie jednego listu czy czegoś innego? I to na dodatek ktoś tej osobie to napisze. Nie wierzę, że ktoś kto się przez cały semestr nie uczy nagle w styczniu mądrzeje i coś umie.
Ja siebie tez nie musze sprawdzac - wiem, ze cos tam umie.
Terri:
every little helps...
umiem, rozumiem
sorry mg - bede pamietala. Nie jestem w najlepszym nastroju - musze wracac do UK i do pracy, urlop w Krakowie sie konczy.
trzeba bylo wpasc na kawke do Warszawki, o!
mg,
napewno wpadne - moze nastepnym razem.
szefie witam.....masz moze te listy bo teraz ja to potrzebuje pilnie a nie moge nigdzie znalezc....fuck z gory dzieki za pomoc elo
HELLO MAN CZY BEDZIESZ TAK WPANIALOMYSLNY I PREZSLESZ MI TE LISTY KTORE MAM NADZIEJE OTZRYMALES GDZYZ JAK TO Z FORMALNYMI LISTAMI MAM ZAJEBIASZCZY PROBLEM DZIEKUJE Z GORY I ZDOLU.. YOU SINCERLY JAGODA
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa