praca w fabryce tytoniu??!! pomóżcie...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
mam możliwość wyjazdu do pracy w fabryce wyrobów tytoniowych w okolicach Londynu, czy ktoś wie coś na temat pośrednika pana Piotra Krajewskiego i zakładów SWAN w High Wycombe?? proszę o informacje...
Witam !!!

Własnie miałem zakładać temat.

Koleś to OSZUST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ze szwagrem mieliśmy jechać, ale postanowilismy sprawdzić. Koleżanka znalazła numer telefonu do fabryki i zadzwoniła, okazało się , że nikt taki tam nie pracuje i oni jako zakład nigdy w taki sposób nie szukają pracowników.

Dzisiaj tj. 22 stycznia 2007 ogłoszenie ponownie się ukazało w Gazecie Wyborczej.

Dzwoniliśmy do niego kilka razy, żeby zweryfikować informacje, śpiewka zawsze taka sama:

30 osób - potrzeba,
kasa 70f na HO i kasa za kwatere za miesiąc z góry,
odbiera z lotniska/dworca,
załatwia HO i kwatera czeka,
dowóz do pracy bezpłatny,
7 f na godzinę,
praca 5 dni w tyg. przez 8 h, czasami nadgodziny i soboty płatne extra.
W OGÓLE RAJ NA ZIEMI !!!!!

Następny bałwan oszukuje, jeżeli komuś mogę pomóc to super. Niestety pewnie wiele osób pojedzie :(, oby tylko wrócili cali i zdrowi.
Najgorsze jest to, że takie dupki ......

Szkoda słów, nie chcę być chamski więc już nic nie napiszę.

Mam nadzieje, że kilka osó przeczyta tą wiadomość.

Pozdrawiam Mirek.
Mam pytanie czy ktos jeszcze sprawdzał moze wiarygodnosc tego człowieka z fabryki i jak mozesz to napisał bys do nijej numer telefonu bo mi sie wydaje ze jest wszystko gitara
Sprawdzony oszust!

Wklejam link do strony internetowej firmy, dla której rzekomo ten pan rekrutuje pracowników.
http://www.swedishmatch.com/Eng/Contact_hb.asp

Firma SWAN nie istnieje w High Wycombe. Chodziło mu o SWMA (patrz link powyżej). Facet nie potrafił podac numeru telefonu do pracodawcy, odsyłał do strony internetowej www.swanweb.com, na któej są tylko produkty tej firmy, które mozna kupic poprzez ebaya.
Rozmawiałam z babką w firmie SWMA. Poinformowała mnie, że to już drugi telefon z zapytaniem o Piotra Krajewskiego i oferowaną przez niego pracę. Nikogo w tej chwili nie zatrudniają i nikomu nie zlecają rekrutacji dla swojej firmy. Przesłałam babce muner tel do gościa (00 44) 785 81 201 50 , treść ogłoszenia, gazetę, w której się pojawiło i sprawa została zgłoszona na policję.

Ostrzegam - to oszust! fakt, że wydaje sie prawdopodobny, ale teraz mnóstwo takich. Jesli chcecie się przekonać, popsoście go o numer telefonu do firmy i pełną nazwę firmy - nie zna odpowiedzi na to pytanie. Nie wie dokładnie czym zajmuje się firma i twierdzi, że trudno to wytlumaczyć.

Jesli ktoś ma jeszcze wątpliwości - podaję maila. odpowiem na wszystkie pytania. [email]
http://www.swedishmatch.com/Eng/Addresses_adr.asp

Na tej stronie podane są wszystkie adresy i telefony oddziałów tej firmy na całym świecie, między innymi do High Wycombe.
Dzięki za wszystko następny oszust spalony
A czy ktos tam pojechał i naprawde sie okazało ze to oszust czy tylko tak z niepewnych informaci wyciągacie takie wnioski?
jak ktos ma jakies dokładniejsze informacje to dajcie znac [gg] [email]
...oj, tak, tak, takie informacje sa niepewne - to ze firma nigdy nie szlyszala o takiej osobie to moze jedno, ale jak w ten sposob nie zatrudnia ludzi - to chyba cos juz mowi.
Owszem, sprawdził tą informację mój kolega, który mieszka akurat w tej miejscowości. Na ulicy, którą podał oszust, nie ma takiej fabryki - istnieją same biurowce. Nikt w tym miejscu nie słyszał o Piotrze Krajewskim. Nikt nie prowadzi rekrutacji w ten sposób, bo jedank oni potrzebują ludzi z co najmniej komunikatywną znajomością języka angielskiego. A poza tym, dzwoniąc do tego oszusta z numeru zastrzeżonego, tudzież z numeru angielskiego, nie odbiera telefonu !! To chyba wystarczająca ilość dowodów, że to pic na wodę ??
Specjalne "dziękuję" dla Gosiak992 za kontakt i ostrzeżenie oraz za troskę ;o)
LUDZIE PRZEKONAŁAM SIĘ- TO KOLEJNY OSZUST!! TEN KOLEŚ PROPONUJE PRACE W FABRYCE TYTONIU I W ROZLEWNI NAPOJÓW- TO SCIEMA, KOLEŚ WYŁUDZA KASE ZA MIESZKANIE I ZNIKA!! PODOBNIE DZIAŁA PANI EWA ROGERS KTÓRA NIBY ŁATWI PRACE W TESCO, NIE WIERZCIE JEJ!! MOJA RODZINA POJECHAŁA I NIE MAJĄ PRACY, NA SZCZĘŚCIE NIE DALI KASY, A TA BABKA ZNIKNĘŁA!! UWAŻAJCIE NA OGŁOSZENIA, TO STRASZNE CO SIĘ DZIEJE, JAK POLAK POLAKA OSZUKUJE, NIESTETY TAKIE SĄ REALIA I TRZEBA BARDZO UWAŻAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAM NADZIEJE, ŻE NIEWIELE OSÓB DAŁO SIĘ WROBIĆ. POZDRAWIAM
ludzie uważajcie na oferty pracy z londynu typu:
tesco, rozlewnia wód, zakłady tytoniowe

to są oszuści mydlą oczy wywożą za miasto, okradają, biją itp.
TO JEST POWAŻNA SPRAWA W 1 DZIEŃ SPOTKAŁEM KILKA OSÓB W LONDYNIE OSZUKANYCH I OKRADZONYCH UWAŻAJCIE !!!
"""Rekrutacja do pracy w IKEA od zaraz
przy pakowaniu i rospakowywaniu mebli oraz lamp
czas pracy 12 godzinny
stawka na godzine dzienna 5,35 stawka nocna 7,20 fun
zainteresowanych
prosze o przeslanie cv+zdjecia na maila """
Uwaga to nie jest moje ogłoszenie.!!! Pojawiło się na jednej ze stron . Ciekawe czy to również nie jest ściema.....
Zadzwoniłam dziasiaj do Gazety Wyborczej, aby zapytać się na jakiej zasadzie są przyjmowane ogłoszenia drobne do gazety. Okazuje się, że każdy może zadzwonić i złożyć takie ogłoszenie, ponieważ oni tego nie sprawdzają. No, chyba, że zgłaszają to firmy, wtedy jest obowiązek sprawdzenia dokumentów. Stanowisko GW wobec zgłoszenia oszustwa, które ukazało się na ich łamach: Proszę napisać pismo. My takiego klienta zablokujemy. Ok, ale ten klient zmieni numer telefonu i co znowu będzie to samo... Smutne, że GW nie pociąga się do napisania jakiegokolwiek artykułu na ten temat, aby przestrzec innych ludzi, skoro już GW wie o takim fakcie.
Ad tego ogłoszenia dostałem nr telefonu i odesłałem wiadomość z proźbą o skan paszportu lub dowodu osobistego. Jeśli to ściema to nie odeśle jeśli poważny człowiek to odeśle i będzie można zweryfikować gościa.
Czy mógł byś podać mi coś wiecej na temat tej pracy w IKEA?? jakies bliższe namiary.. myślę że mógłbym sprawdzić to. czekam...
moj e-maile: [email]
Mysle, ze najlepiej zadzwonic do IKEA i zapytac sie w jaki sposob zatrudniaja ludzi i czy uzywaja jakies agencje.
ta praca w ikea to wielka sciema dzwoniłem tam i powiedzeli mi ze nie szukają za granicą nigdzie do pracy polaków a machal to przestrzał
a bialy86 robi laske dzielnicowemu
Prosze nie uzywac wulgarnych slow na forum - to nic nie daje.
sorry ale zostałem zmuszony. juz to sie nie powtorzy
a ty masz moze nr. telefonu do tej Ikei?? bo ten "bialy" wcale tam nie dzwonil
a ja bym był zainteresowany ta ofertą.
i przy okazji bym to sprawdził
weszlam na strone www.ikea.co.uk - (jobs) i z tego co tam przeczytalam wynika, ze przyjmuja applikacje/CV bezposrednio i tylko droga emailowa.
Witam.

Z tego co piszecie można wnioskować że to oszust.
Ogłoszenie dotyczy pracy w rozlewni napojów w Londynie(Uxbridge).Panienka proponuje 7,50/godz.Chce 70 GBP do imigracyjnego,90 kaucja za mieszkanie,i 90 z góry za pierwsze dwa tygodnie.Ciekawe czy tam jest naprawdę jakaś rozlewnia?.
Witam właśnie przeczytałam twoją opinie na temat pracy w fabryce tytoniu, jestem zainteresowana skąd masz taką informację ,że to oszust i czy to jest wiarygodne.
prosze, wejdz na strone www.oszukany.pl - tam sa relacje osob, ktore juz zostaly oszukane - oczywiscie, jak sam/a chesz to potwierdzic - to prosze bardzo, dolacz do gron oszukanych osob.
Czy w ogole jest ta rozlewnia w tym Uxbridge??....bardzo pilne!!:(
ile razy musimy to samo pisac - prosze przeczytaj strone www.oszukany.pl
tam sa wypowiedzi ludzi ktorzy juz byli oszukani.
A jak chcesz znalezc cos, czy naprawde tak trudno to zrobic przez internet -
Dzisiaj rano dzwoniłam do oszusta Krajewskiego bo miałam wyjechać do pracy 6 lutego, poprosiłam go,żeby mi podał telefon do pracodawcy fabryki tytoniu a on powiedział,że musi mieć zgode od pracodawcy na podanie tel. Zapytałam się czy wie jaką ma opinie werbowania ludzi do pracy,powiedział ze to jest wszysko oszustwo i ludzie sobie wymyślają sobie głupoty, bo on jest uczciwym polakiem.Powiedziałam mu jak może polak, polaka oszukać to pies go drapał a on szybko się rozłączył.Ponownie sprubowałam zadzwonić z numeru zastrzeżonego to odżucał połączenia.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Praca za granicą

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę