prosze o przetłumaczenie.

Temat przeniesiony do archwium.
http://img480.imageshack.us/img480/6559/dscf1304zi2.jpg

wyżej znajduje się link od zdjęcia które mam opisać. Mam opisać co robia gdzie sie znajdują co widać na pierwszym i drugim planie. Opis ma nyc na około 10-12 zdań ale każda pomoc sięliczy. Z góry dziękuje.opis ma się zaczynać in the picture i can see tak moja pani powiedziała
Ale czy Pani nie powiedziala, zeby to samemu zrobic? Mnie slowo 'mam opisac' troche to zdradza.
Jak sam cos zrobisz, to ktos poprawi.
a ty nigdy nie potrzebowałeś pomocy? myśle że tak i ja też jej potrzebuje. Prosze o pomoc a jeśli nie mozesz mi pomóc to prosze nie komentuj, bo ja zawsze kiedy moge pomóc to pomagam każdemu.
>>a ty nigdy nie potrzebowałAś pomocy? Wiele razy.
Ale ty tutaj nie potrzebujesz 'pomocy, ty wolisz, zeby ktos to za ciebie zrobil - a to niestety wg mnie 'nie jest pomoc'.
Pomoc, to jest poprawienie, doradzenie itp.
Napisz, i jak beda jakiekolwiek bledy, to poprawie.
a czy jak napisze po polsku to mi przetłumaczysz?
In the picture I can see four men who sail by canoe. They are probably polish sportsmen, because they are wearing white and red clotches. There are painted polish flag on every of their oars. In the background there is an audience and a lot of fans. In the background I can see also special buildings and a big screen. In my opinion photo was taken at summer competition of canoeing.

pomogłam na tyle, na ile umiem ;)
na kiedy to masz zrobić?
A jakie to ma znaczenie? To jego problem nie twój. No chyba, ze ty znowu musisz sie publicznie pochwalic znajomoscia angielskiego.
na środe niestety"-(
dziękuje Kasiu:-)
Ja tylko powiem tyle, ze to jeszcze wymaga duzej poprawy.
to jeśli mozesz to proszę popraw a będę wdzięczny
A Ty wiesz, że na tę stronę zagląda sporo nauczycieli? Jak myślisz, Twój też?
napewno.
Dokładnie tak, to jeszcze wymaga wielu poprawek, więc ja bym nie przepisywała tego od tak bezmyślnie ;-) Pozdrawiam!
a czy mogłbyś mi powiedzieć gdzie są błędy? i troche poprawić bede wdzięczny
Podstawowy błąd jest w pierwszym poście: brakuje twojej wersji. Nie napiszesz sam bo ci sie nie chce? Dostaniesz 1 za lenistwo.
Szczerze? Mam do opisania 10 takich rysunków i nie daje rady jestem słaby z angielskiego i prosze o pomoc przy 2 opisach zebym dał rade:-(
Nie bierz tego do siebie, ale proponuję abyś najpierw sam(a) spróbował(a) to opisać. Podpowiedź - Do opisywania zdjęć, obrazków czegokolwiek używamy czasu present continuous...

Potem wrzuć tutaj i sprawdzimy :-) No chyba, że wolisz wersję koleżanki, która niestety ocieka błędami...
In the picture I can see four oarsman. They sit in canoe. Every keeps in right and left hand paddle. Canoe is white and paddle finished Polish flag. Three competitors have glasses. Probably is then the representation of Poland. The canoe the liquid after water in strone of bank. In more far plan to be visible tribunes and on them fan. On roach tribune hang National flags. They competitors look on tired.

to moja wersja prosze o sprawdzenie
In the picture I can see four oarsmen. They are sitting in a canoe. Each of them is holding paddles in their right and left hands. The canoe is white and paddles' endings have the colors of Polish flag. Three competitors are wearing glasses. It's probably the official Polish representation.(The canoe the liquid after water in strone of bank - nie wiem o co tutaj chodzi :-P)In the background you can see tribunes and fans sitting in them. National flags are hanging on the tribunes. The oarsmen are looking very tired.
Miało być ze oni płyną w strone brzegu
No to they are swimming towards the shore...
a jak napisze inne prace to sprawdzisz mi?
Niestety ja już dzisiaj nie mam czasu, ale inni na pewno sprawdzą pod warunkiem, że sam się postarasz i opiszesz wszystko po swojemu ;-)Pozdrawiam!
In the picture I can see burning church. This is church św. Katarzyny. on drawing see two workers and policeman. One fireman is on crane and the puts out fire of Tower. on first plan see the towers of church. on painting to be visible also 2 houses and sky-scraper. On street stand cars and carts fireman's. after left side stand Intrigued passers-by as well as kiosk. It seems me that it is this gdańsk and finishing of putting out fire.

prosze o sprawdzenie i poprawienie. dzekuje.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie