Mam wielka prosbe, poniewaz do wystawienia ocen zostaly tylko 3 dni, a ja mam jeszcze do poprawy historie. A z ang. nie jestem dobra, na dwojach jade. A wiec pomoc bardzo mi przyda, robie to pierwszy i ostatni raz, do tej pory sama odrabialam prace domowe i stad te 2. Ale dzisiaj tak sie sklada, ze naprawde nie mam czasu, bo termin jest do jutra. A wiec tak mamy napisac prezentacje o dowolnym temacie, tak sobie myslalam, ze moze byc o rozrywkach zimowych. mam to po polsku: Zima jest przez wielu ludzi nielubiana pora roku, poniewaz jest zimno i nikt nie ma ochoty wychodzic z domu. Jednak w czasie ferii lub weekendu dzieci i osoby lubiace zime maja nie lada zabawe. Istnieje wiele rozrywek ktore sa dostepne tylko, gdy jest snieg. Najmlodsi wybieraja zabawe z rowiesnikami na sankach czy lyzwach na sztucznym lodowisku,poniewaz sprawia im to najwieksza radosc. Ci starsi, ktorzy maja wolny czas i pieniadze moga takze wyjechac w polskie gory lub nawet za granice i wybrac inne formy rozrywki, np. nart czy snowboard. Poczatkujacym pomagaja instruktorzy i juz po kilku lekcjach czuja sie pewnej. Dla tych co juz potrafia jezdzic naprawde dobrze, czekaja rozne konkursy czy zawody i maja szanse cos wygrac. Dla tych co wybieraja odpoczynek przed telewizorem, pozostaje ogladanie transmisji skokow narciarskich, lyzwiarsta czy batlionu narciarskiego w ktorych uczesnicza zawodowi sportowcy. Tych ktorych to nie zadowoli, moga takze po prostu wybrac sie na spacer po swoim miescie i zobaczyc jak pieknie ono wyglada przykryte sniegiem. Korzystajac z tego moga zrobic w sniegiu wszystkiim znane aniolki kub nawet ulepic balwana. Ja osobiscie bardzo lubie zime, mimo tego, ze czasem bywa napawde okrutna. To jest oczywiscie jeden z pomyslow, jak ktos ma ochote mo pomoc moze napisac i innym temacie. Naprawde potrzebuje pomocy. Wiem, trzeba sie bylo uczyc wczesniej a nie pod koniec semestru, ale ,polak madry po szkodzie, czekam,please o pomoc. Z gory dziekuje