place 100zl za przetlumaczenie!!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
czy moze mi ktos przetumaczyc wyrazenie '' wpisuje się ''podaje kontekstRza
..... tym samym wypowiedź prezydenta Busha wpisuje się w politykę wyznaczoną i prezentowaną przez senat amerykański .............
...harmonizes, accords
dzięki ale jak bys mi mógł całe zdanie przetłumaczyć bym to w zdaniu widział .słowa dotrzymam ,haha. wydaje się ,że podałeś słowa pokrewne w sensie , a ja potrzebuję nie mniejwięcej ale najdokładniej jak się da .a może takiego określenia w języku angielskim nie ma?
>da .a może takiego określenia w języku angielskim nie ma?

Jest identyczne; Wpisuje sie w..= inscribes itself in.., ale to w Twoim kontekscie znaczyloby bardziej 'wchodzi w../zaznacza sie w/zawiera sie w..' czyli raczej nie pasuje.
and thereby * president Bush's statement becomes a part of the policy set and presented by the United States Senate.

* bez the, bo jak używa się imienia to nie stawia się article, a do kolejnego wyrazu w takim układzie kasuje.
and thereby president Bush's statement is involved in the policy
set and presented by the United States Senate.

znaczenie involve - pociąg|nąć, -ać za sobą; wiązać się z (czymś); wciąg|nąć, -ać, dotyczyć,

sta|ć, -wać się częścią!!!
z Cambridge Advanced Learner's Dictionary wersji trzeciej:

involve - to include someone or something in something, or to make them take part or feel part of it.
Poza tym:

(v. t.) To roll or fold up; to wind round; to entwine., (v. t.) To envelop completely; to surround; to cover; to hide; to involve in darkness or obscurity., (v. t.) To complicate or make intricate, as in grammatical structure., (v. t.) To connect with something as a natural or logical consequence or effect; to include necessarily; to imply., (v. t.) To take in; to gather in; to mingle confusedly; to blend or merge., (v. t.) To envelop, infold, entangle, or embarrass; as, to involve a person in debt or misery., (v. t.) To engage thoroughly; to occupy, employ, or absorb., (v. t.) To raise to any assigned power; to multiply, as a quantity, into itself a given number of times; as, a quantity involved to the third or fourth power.
No i gdzie jesteś? Dawaj 100 zł
Temat przeniesiony do archwium.