Błagam o przetłumaczenie :(

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę bardzo o przetłumaczenie tego tekstu. Nie musi byc dokładnie. Potrzebuję go jak najszybciej inaczej dostane jedynkę..... :(

Zawsze byłem bardzo odwazny. Doskonale jeżdże na nartach i na łyżwach.
Uwielbiam wycieczki rowerowe. Często chodzę z rodzicami po górach. trudne trasy to moja pasja. Zaliczyłem kilka górskich szczytów. Lubię podróżowac samolotem i nigdy nie odczuwałem lęku wysokości. W rodzinie mówią, że jestem bardzo odwazny. Myślałem o wyborze zawodu pilota lub alpinisty. Wczasie ostatnich wakacji byłem z rodzicami na Majorce. Liczne atrakcje kusiły turystów. Jedną z nich był lot balonem. Poprosiłem rodziców aby pozwolili mi na taką podróż. na początku nie chcieli sie zgodzić. Wkońcu pozwolili. Całą noc nie mogłem spać z wrażenia. Wczesnym rankiem całą rodziną pojechałem na lotnisko. Balony były piękne. Instruktor udzielił nam informacji o locie i wsiedliśmy do balonów. Ja wszedłem jako piewszy. Czekałem na pilota. Zerwał się silny wiatr i mój balon uniósł sie do góry. Ze strachem zauważyłem, że jestem sam. Ziemia oddalała się coraz bardziej. Przypmniałem sobie co należy zrobić aby wylądować. W głowie miałem tylko pustkę. Widziałem moich rodziców na ziemi. Balon unosił się coraz wyżej po czym obniżał swój lot. Po kilku minutach byłem na ziemi. Okazało się ze balon był sterowany przez radio. Przez cały czas byłem bezpieczny. Nic złego się nie mogło stac.
Sprobuj sam, na pewno cos potrafisz. A jesli ani slowa nie umiesz, to na 1 niestety zaslugujesz.

Jedna rada dla piszacych wypracowania po angielsku: piszcie je po angielsku a nie po polsku! Piszecie sobie najpierw tekst po polsku, uzywajac slownictwa ktorego uczyliscie sie i znacie od dziecinstwa a potem placzecie, bo nie umiecie sobie przetlumaczyc na angielski.

Rozwiazanie problemu jest proste jak drut: piszcie od razu po angielsku. W ten sposob uzyjecie slowek i wyrazen, ktore znacie, a przy okazji nauczycie sie myslec po angielsku, bo tak naprawde, to o to chodzi - nauczyc sie myslec po angielsku.

A wiec: nie tlumaczyc, tylko od razu zmusic sie do myslenia i pisania po angielsku.
Jak zaczynaliscie sie uczyc polskiego, to tez nie od razu budowaliscie zdania zlozone, tylko najpierw bylo gu gu ga, potem Kali jesc, a dopiero na koncu Jestem glodny. Trzeba przez ten sam proces przejsc w nauce angielskiego czy jakiegokolwiiek jezyka obcego.

Pisaniem najpierw po polsku a potem tlumaczeniem tego wyrzadzacie sobie tylko krzywde.
Zgaadzam się z Tobą w 100% ale to nie rozwiązuje mojego problemu, jak ktoś by mógł to proszę o pomoc... :(
Rozwiazuje. Usiadz i napisz po angielsku. Zacznij od prostych zdan. Z piec wystarczy. Potem slownik i ksiazka do gramatyki i rozbuduj to wszystko.
ewa74, zobacz sobie temat: "Prosze o sprawdzenie". ja mam pewne podejrzenia, a Ty?
Pozdrawiam