Bardzo prosze o sprawdzenie tych zaproszeń są mi one potrzebne na jutro wiec jeśli ktos może to byłabym wdzięczna gdyby je sprawdził. Jesłi ktoś by coś chciał zmienić ale tak żeby było zgodne z zadaniem to nie mam nic przeciwko a nawet jestem ZA. Bardzo proszę o pomoc z góry dzięki, pzdr
oto te zaproszenia i treść do nich:
Ex1
Na międzynarodowym obozie języka angielskiego postanowiłaś zorganizować degustację potraw regionalnych. Napisz zaproszenie dla uczestników obozu na wieczór z kuchnią polską:
-określ, gdzie i kiedy odbędzie się degustacja,
-przedstaw jakie potrawy będą degustowane
-zaznacz, jakich dodatkowych atrakcji można się spodziewać
-poproś o potwierdzenie uczestnictwa w degustacji
Evening with cooking polish
The cost will be tomorrow evening (Friday, 19 th June) from around 8 p.m in hotel kitchen. Will be tart, jumble and noodles. Also will be tasty ice-cream and fruit juices. Respondez s'il vous plait.
Ex2
Twoja klasa planuje zorganizować wyjazd na weekend na narty do Bukowiny Tatrzańskiej. Napisz zaproszenie dla nauczyciela języka angielskiego z USA, w którym:
-podasz termin wyjazdu i powrotu,
-poinformujesz gdzie zatrzymacie się na noc
-zwrócisz uwagę na atrakcyjność wyjazdu
-poprosisz o odpowiedz na zaproszenie
Student of our Class
request the honour of your presence at a trip. The trip is on Saturday 14 th March at 15 th March. We stay in a hotel "Świteź" on night. The trip is very attractive because there is beautiful mountains and slope. Please repondez s'il vous plait an or before 6 th March.
Ex.3
Napisz zaproszenie dla członka Parlamentu Europejskiego na spotkanie klubu dyskusyjnego w Twojej szkole. W zaproszeniu poinformuj:
-kiedy i gdzie spotkanie się odbędzie
-jakich gości zaprosił klub
-na jaki temat zostanie przeprowadzona pierwsza debata
-jakie plany ma klub w najbliższym czasie
Student of our School
request the honour of your presence on meet controversial club in the School on Monday 16 th April, 2005 at 3 p.m. We invite all teachers and Head-master. First discussion will be about problems in city. In the nearest time club want going for Bruksela.