Cytat: savagerhino
A ja nie wiem kim ty jestes i nie obchodzi mnie to za bardzo.
mocno bym sie zdziwil, gdyby bylo inaczej, sav
Znam Siunie osobiście. Wiem kim jest i wiem jak mowi. Jest Kanadyjka
to be honest, I don't give a hang
Uhm, since 2000, I have learnt to play chess, passed a driving test first time, and found a nice girl.
Ja mowiłem o 'completed' na poczatku , masz dziure w pamieci ?
Ty mowiles o czyms zupełnie innym wtedy. Teraz juz spiewasz inaczej.
o tego rodzaju zdaniach mowia juz w podrecznikach dla pre-intermediate students. wiec nie bylo to dla mnie nowoscia; pamietalem o tym, ze w innym watku o tym wspominales, fear no more, mate
Mowiłem ze to advanced.
taki advnced jak twoja wiedza - przez te wszystkie watki i wpisy nie polemizowales ze mna, ale poprzez mnie z autorami kilku podrecznikow do gramatyki, o ktorych chcialo mi sie wspomniec
I nie
Vince czy Martinet tylko Vendler and Dowty, z szacunkiem dla wszystkich autorow.
to jest wlasnie twoj problem - nie dopuscisz do siebie mysli, ze sa inni, ktorzy pisza przeciwnie o tym, co wyczytales u takich autorow, jak Vendler, z ktorym z reszta nie zgadzaja sie niektorzy, jak juz sam o tym wspominales; tak jak mg, nie przyjmiesz do wiadomosci faktu, ze sa zrodla, ktore mowia co innego, niz ty i on mysleli; sytuacja bylaby zupelnie inna, gdybyscie wczesniej, przed rozpoczeciem calej debaty, mieli do czynienia z tym podrecznikami
martwi mnie tez radio silence po moim pytaniu do mg - chyba nie chce sie podzielic swoja opinia, co jest dla mnie raczej oczywiste, ze nie przyjmuje do wiadomosci nowych informacji