Uzupełnij zdania

Temat przeniesiony do archwium.
Use the words in caital letters and rewrite the sentences so that they mean the same as the original ones.

1. Don't throw litter in the street. Rather

2. She is in the habit of chattering continually. Will

3.After I had completed my degree, I enrolled on a sailing course. Having

4.Steph's uncle always told her off whenever he was in a bad mood Would

5.I dont want to go on holiday with my brother. Prefer

6.When we were younger, my sister had a terrible habit of reading my diary. Forever

nie wpisales wlasnych odpowiedzi
1. I would rather u to not throw litter in the street.
nie
poczytaj sobie o unreal past
'u' to nie jest slowo, ktore uzna jakikolwiek nauczyciel
Nie mam pojęcia
I would rather u didnt throw litter in the street
Cytat: Arkowiec
I would rather u didnt throw litter in the street

okey! poprawne. A tym 'u' się nie przejmuj. To forum a nie bbc world news. Aczkolwiek, nigdy tego nie pisz w szkole. Do kolegów tak:).
co będzie w następnych ?
Napisz do Gurdzia prywatną wiadomość, on lubi odrabiać prace domowe za ludzi, którym się nie chce.
mg@ Niektórym się nie chcę, inni po prostu nie potrafią. Nie dla wszystkich ang jest tak prosty, jak dla Ciebie. Nie należy odrabiać pracy domowej za innych, to nie pomaga , a szkodzi, ale co szkodzi mu wytłumaczyć? Ty każesz czytać. Chłopak ma harować jak wół:D. A może dla niego ang, tylko po to by zdać? Takimi odpowiedziami możesz pchać uczniów w ,,syndrom wyuczonej bezradności". Niektórzy nie dzielą się widzą po to by pomóc, lecz by pokazać, jak wiele potrafią.

Arkowiec, mogę Ci wyjaśnić co z czym się je. Zrobisz sam. Ale postaram się pomóc.
"co będzie w nastepnych" to nie jest prośba o wytłumaczenie, tlyko o odrobienie.
Z polskim też masz kłopoty? Ale traktuj ten komentarz jak powietrze and vice versa.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia