-Hi!
-Hi! We have just finished school. Maybe we will organize some bonfire? (własnie skończyliśmy szkołe. Może byśmy zorganizowali jakieś ognisko?)
- o.k. How many people will we invite? (ile ludzi zaprosimy?)
-I think that we can invite every person from our class and their friends. ( ja mysle ze mozemy zaprosic kazda osobe z naszej klasy i ich przyjaciol)
- Where will be this party? (gdzie będzie ta impreza?)
- We can have a party at the lake. (my mozemy miec impreze nad jeziorem.)
- I agree, but what we are going to do?( zgadzam się, ale co bedziemy robić)
- We will take a bath in the lake, sing and fry some sausages. we will reminisce some funny situations.( my bedziemy kąpać się w jeziorze, śpiewać i smażyć kiełbaski. My będziemy wspominać śmieszne sytuacje.)
- And what kind of food and drink will provide?( a jakie rodzaje jedzenia i picia dostarczymy?)
- We will provide some sausages, bread, and some drinks.( my dostarczymy kielbaski, chleb i napoje)
- How will we record the bonfire? (jak upamiętnimy ognisko)
- We will take photos because it is the best souvenir. ( my zrobimy zdjęcia poniewaz to jest najlepsza pamiątka.)
-Good idea! So we are arranged. (to jestemy umówieni)
- o.k Goodbye
- Bye
ok, teraz błędy ;)
1)na początku wymazałam to 'nice to meet u', bo ono tu nie pasuje - te osoby znają się z klasy i wyprawiają wspólne ognisko, a nie dopiero co się poznały, więc jedna z nich nie może powiedzieć 'miło cię poznać! może być: miło cię widzieć (nice to see you) ;) jak chcesz to sobie tam wstaw ;)
2) (...)every person FROM our class, nie of :) nie chce mi się tłumaczyć jaka jest różnica między jednym a drugim, ale tak jest poprawnie :P
3) nie możemy mieć part NA jeziorze tylko NAD jeziorem, czyli AT the lake ;)
4) widać że masz słownikową znajomość języka. zbyt często wstawiasz 'will we BE (...). tego 'be' się nie wstawia w takich sytuacjach :) i jeszcze przy wykonywanych czynnościach też wtsawiasz frazy ze słownika 'to sing, to fry sausages', a to jest niepotrzebne w zdaniu!! a wręcz zabronione :)
5) w tym wypadku 'wspomiać' twoje 'remember' lepiej zastąpić 'reminisce', bo remember to bardziej pamiętać ;)
6) umówieni - arranged
ale tak poza tym to całkiem niezły dialog=]
pozdrówka
ps: jakbyś miała jakieś pytania to pisz na mail - [email] lub [email]