Pomoc w poprawności kilku zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Proszę o pomoc w poprawności kilku zdań:
Jak poprawnie powinno być po angielsku:
- zapnij pasy ( fast your seat belts ??)
- uważaj na drogę/ patrz na drogę ( watch on the road/ watch the road??)

Nagrywam dialogi do filmu i wyrażenia muszą być w 100% poprawnie językowo.
fasten your seat belts
watch the road
Dzięki :)!
Jeszcze kilka zdań:
Jadę przetestować mój nowy aparat do lasu, porobić parę zdjęć. ( im going to test my new camera to the forest, take some pictures ( ??)
Przepraszam, bałem się, myślałem że jesteś martwy ( im sorry i was scared, thought you are dead)??
Bardzo śmiiesznne, dobry żart.. ( jako ironia) ( very funny...nice joke....)??
Dlaczego mnie zostawiłeś? ( why did you leave me) ??
postradałeś swój rozum, nie pamiętasz? lub oszalałeś, nie pamiętasz? ( you have lost your mind , dont you remember? lub you gone mad, dont you remember?) ??
Myślę, że oszalałem ( I think im going crazy // i thing im going mad) ??

edytowany przez wojciech20: 05 sty 2014
Jadę przetestować mój nowy aparat do lasu, porobić parę zdjęć. ' im' (zawsze 'I' piszemy duza liter i tutaj potrzebny jest apostrof 'I'm' going to test my new camera 'to' IN the forest, BY takING some pictures
Przepraszam, bałem się, myślałem że jesteś martwy - 'im' (I'm) sorry 'i' (popraw) was scared, I thought you 'are' WERE dead

postradałeś swój rozum, nie pamiętasz? lub oszalałeś, nie pamiętasz? -( you have lost your mind , 'dont' (slowo jest 'don't) you remember? lub you HAVE gone mad, don't you remember?)
Myślę, że oszalałem- ( I think 'im' (I'm) going crazy // 'i' (popraw) 'thing' (zle slowo, thing-to jest rzecz, tutaj 'myslec-think) 'im' (I'm) going mad)

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę