poprawnie?

Temat przeniesiony do archwium.
Had been so happy about getting back home until realising I've lost my wallet during the journey. That's life, isn't it?

czy dobrze czasy? chodzi o powrót do domu nie dawno, nie kiedyś tam. może have been? hmm
nie, i gdzie zgubiłeś pronoun?
ale co źle czasy?
tak, czasy, która czynność miała miejsce najwcześniej?
being happy
ja tego nie rozumiem, może ktoś jeszcze się wypowie
Was so
'd lost - to jest powazny blad, bo podroz sie juz skonczyla
czyli zamiast had been - was i reszta ok, tak?
nie
to lost zamiast 've lost, tak? Bo podróż się skończyła
nie
To powiedz z łaski swojej
(brakuje 'I') had been so happy about getting back home until 'realising' (to jest zle, tutaj I realized that) I've lost my wallet during the journey. But that's life, isn't it?

nie będzie I've lost, terri
Cytat: zielonosiwy
nie będzie I've lost, terri

sorry, przeczytalam jeszcze raz, tam ma byc ...that I had lost my wallet.
yup : }
ale 'I' specjalnie nie dałem bo planowałem to wrzucić na neta pod zdjęciem czy coś w tym stylu.

czyli:
I was so happy about getting back home until I realised that I'd lost my wallet during the journey. But that's life, isn't it?
edytowany przez xpabloxx1: 02 lut 2014
ale nie rozumiem czego nie może być I had been, przecież cały czas byłem szczęsliwy aż do momentu, w któreym sie zorientowałem, że zgubiłem portfel..
liniowa narracja: opisujesz to , co bylo najpierw, potem to, co bylo pozniej, a punktem wyjscia calego opisu nie jest to, co bylo pozniej.
no to najpierw było happy, potem zdanie sobie sprawy, że zgubiłem portfel w trakcie bycia happy niekoniecznie przed ;d
I was happy. Then I realised....
Twoja opowieść ma taką strukturę.
okaay, dzięki.

I have been so happy getting back home until I realised...

if you use proper tense, your example you don't - than it isn't importnant what you say at the beginning of your sentence. you can start that 'you realised' and finish 'getting back'.

my example is proper but it isn't this particular tense I am talking about
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie